Handbal : Cu secundul Petru Ghervan pe banca tehnica, Romania a debutat cu dreptul in preliminariile mondialului din 2009


Intră acum și în grupul de

România – Cipru  36 – 23 (16 – 12)

Miercuri, 3 ianuarie, în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2009, gazduit de Croatia, nationala de handbal masculin a României a învins Cipru cu scorul de 36-23.

Partida, care s-a disputat în Sala Sporturilor “Antonio Alexe” din Oradea, a reprezentat primul meci oficial pentru antrenorul principal Aihan Omer si secundul Petru Ghervan.

Desi nu a practicat un joc foarte bun, România s-a impus la o diferenta de 13 goluri. În prima repriza tricolorii au acuzat faptul ca nationala Ciprului reprezinta o necunoscuta în handbal, astfel ca România nu s-a putut distanta pe tabela. Totusi, la pauza, scorul a fost 16-12. Apoi, în partea secunda, România a jucat mult mai bine si a câstigat partida fara probleme.  

Pentru tricolori au înscris toti jucatorii înscrisi pe foaia de joc, mai putin cei doi portari, Rudi Stanescu si Stefan Laufceac. De asemenea, este de remarcat revenirea la nationala a pivotului Eremia Pârâianu, jucator care evolueaza în Franta, la US Creteil. Din lotul cu care România abordeaza partidele din aceste preliminarii fac parte si sucevenii Rohozneanu, Irimescu si Ciubotariu.

România: Ghionea 7 goluri, Toma 6, Pârâianu 5, Buricea 4, Petrea 4, Sania 2, Irimescu 2, Jurca 2, Iacob 1, Stavrositu 1, Rohozneanu 1 si Voina 1.

Urmatoarele meciuri pentru România:

Larnaca, 6 ianuarie, ora 20.30: Cipru – România

Riga, 16 ianuarie, ora 19.30: Letonia – România

Oradea, 20 ianuarie, ora 11: România – Letonia  
 


Intră acum și în grupul de