Aproape 5000 de candidaţi suceveni vor susţine, luni, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Examenului de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, la Proba Ea Limba și literatura română scris s-au înscris 4934 de candidaţi,  în timp ce alţi 318 elevi au susținut proba în serii anterioare.

bacalaureat (16)

La Proba Eb limba și literatura maternă (limba ucraineană), care se va desfăşura în data de 5 iulie, s-au înscris 25 de elevi .

La Proba Ec Proba obligatorie a profilului, prevăzută pentru data de 6 iulie 2016, s-au înscris 4950 de elevi, din care la matematică – 3287, iar la istorie – 1663, în timp ce alţi 302  elevi au susținut proba în serii anterioare

La Proba Ed Proba la alegere a profilului și specializării, ce se va desfăşura în data de 8 iulie 2016, în judeţul Suceava s-au înscris 5009 candidaţi din care la fizică – 194, biologie – 1794, chimie – 193, informatică – 239, geografie – 1450, logică, argumentare și comunicare – 972, psihologie – 33, economie – 34, filosofie – 14, sociologie – 86, iar alţi 243 elevi  au susținut proba în serii anterioare.

În cursul dimineţii de sâmbătă, 02 iulie,  la sediul ISJ Suceava s-a desfăşurat şedinţa publică de tragere la sorţi a vicepreşedinţilor şi membrilor comisiilor din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare a lucrărilor scrise la Examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2016.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, profesorul Gabriela Scutaru, care este şi preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, a declarat pentru NewsBucovina probele scrise ale Examenului de Bacalaureat vor fi susţinute în 17 centre de examen.

Scutaru a spus că numărul centrelor de evaluare a lucrărilor candidaţilor la Bacalaureat a fost redus la de patru la două centre.

Ea a precizat că doi candidaţi de la Colegiul Tehnic Rădăuţi şi de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni vor susţine probele scrise la domiciliu în prezenţa unui membru al comisiei de examen şi a doi profesori asistenţi, în timp ce alţi doi candidaţi de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava au solicitat prelungirea cu o oră a timpului de redactare a tezelor.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de