Bucataria Spitalului Judetean este din nou functionala


Intră acum și în grupul de

Bucataria Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este locul unde se prepara din nou meniul pentru pacientii unitatii. Fostul manager al Spitalului Judetean Suceava, Costica Dacaliuc, a declarat vineri, în ultima sa conferinta de presa ca 75-80 la suta din utilaje au fost montate si se afla în stare de utilizare, astfel ca se prepara mâncarea pentru bolnavi. „Acum avem una din cele mai moderne bucatarii din judet” a afirmat Costica Dascaliuc, care a solicitat reprezentantilor mass-media sa faca un tur al noii bucatarii. Acesta a mentionat ca bucataria este functionala de pe data de 27 decembrie 2007.

„Desi contractul cu cei de la Restaurantul Gloria, care au asigurat meniul pe perioada reabilitarii bucatariei noastre era pâna pe 25 decembrie, acesta a fost prelungit doua zile pentru ca nu aveam gaz. Proiectul de alimentare cu gaze naturale a instalatiilor de gatit nu era finalizat si a trebuit sa mai asteptam doua zile” a spus Costica Dascaliuc.

Cât priveste mâncarea, conducerea spitalului judetean spune ca va fi îmbunatatita. În perioada cât aceasta a fost realizata de personalul Restaurantului Gloria Suceava- unitate a Regiei de Protocol, desi suma alocata era aceeasi ca si atunci când mâncarea este preparata de bucataresele spitalului, mâncarea de la restaurant s-a dovedit a fi net superioara calitativ, pacientii fiind foarte multumiti. „Deocamdata mâncarea este îmbunatatita, dar meniul se va schimba radical” promite directorul medical al Spitalului Judetean, Doina Elena Ganea Motan.  

Lucrarile la blocul alimentar al Spitalului Judetean au început, dupa ce s-a concluzionat ca locatia este o sursa de infectie. Initial conducerea spitalului judetean dorea ca prepararea hranei sa se faca în jumatate din bucatarie, care sa fie izolat de restul spatiului unde se lucra pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Aceasta idee însa nu a fost agreata de Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judetean Suceava pentru ca nu exista garantia ca în blocul alimentar se vor respecta normele de igiena în prepararea hranei.

Reabilitarea bucatariei spitalului judetean, investitie ce a depasit 10 miliarde de lei vechi, a fost absolut necesara având în vedere ca si DSVSA a avertizat conducerea unitatii ca nu-i mai da aviz de functionare daca nu se iau masuri de reparare si igienizare.

    


Intră acum și în grupul de