Gripele se tin in continuare departe de suceveni


Intră acum și în grupul de

Virozele si pneumoniile din judetul Suceava au scazut numeric, dar nu datorita faptul ca sucevenii nu au racit ci pentru ca în perioada sarbatorilor de iarna nu au fost trimise raportarile catre Autoritatea de Sanatate Publica Suceava. Potrivit directorului ASP Suceava, Odette Nicolae, în cea de a 14-a saptamâna de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii acute în judet, în perioada sarbatorilor de iarna s-a constatat o scadere marcata a incidentei infectiilor acute de cai respiratorii superioare si a pneumopatiilor acute, ca urmare a subraportarii, fiind consemnate doar 308 cazuri de raceli, respectiv 202 cazuri de pneumopatii acute.  

Odette Nicolae mai mentioneaza ca nici un caz de gripa nu a fost raportat si a mai precizat ca pâna în prezent au fost vaccinate antigripal, pe teritoriul judetului, un numar de 64.770 persoane, ceea ce reprezinta administrarea a 92,4 la suta din dozele de vaccin repartizate judetului Suceava .  

„Campania de vaccinare a decurs pâna în prezent în cele mai bune conditii si nu au fost înregistrate reactii adverse post-vaccinale indezirabile. Recomandam si în continuare populatiei sa se vaccineze antigripal. Conform precizarilor facute de Centrul National de Referinta pentru Gripa din Institutul Cantacuzino, experienta mai multor sezoane a aratat ca extinderea vaccinarilor antigripale dupa luna decembrie este de recomandat deoarece se pot vaccina mai multe persoane, inclusiv cele cu risc crescut care din diferite motive nu au fost imunizate; vaccinul contine trei tulpini care pot avea corespondente în tulpinile circulante cu evolutie epidemica bifazica sau chiar trifazica; vaccinul anual poate oferi unei persoane imunitate în cazul mentinerii unor tulpini în vaccinul din sezonul urmator în situatia în care aceasta nu se poate vaccina cu noul vaccin; vaccinul ofera imunitate si în cazul deplasarii în zone din emisfera sudica dupa luna mai -debutul sezonului austral” mai precizeaza seful ASP Suceava.


Intră acum și în grupul de