Directorul medical va asigura interimatul la Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

În ultima s-a zi de munca ca manager general al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, economistul Costica Dascaliuc, a tinut o conferinta de presa vineri, în timpul careia un urator a intrat în birou, dar care a fost poftit afara. Costica Dascaliuc a fost revocat din functie, printr-un ordin al ministrului PNL al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, transmis joi catre Autoritatea de Sanatate Publica Suceava, pentru abateri de la legislatia în vigoare, constatate de organele de control si institutiile abilitate.  

Costica Dascaliuc a declarat în conferinta ca va lua o pauza, dupa care se va

decide asupra viitorului sau loc de munca, si a precizat ca are doua oferte de angajare, dar nu a dorit sa divulge de unde au venit.

Costica Dascaliuc nu a dorit nici sa comenteze hotarârea luata împotriva sa, însa a adus în prim plan investitiile facute la unitatea spitaliceasca în 2007, cu fonduri provenite de la Ministerul Sanatatii. Este vorba de achizitionarea de aparatura medicala în valoare de peste 33 de miliarde de lei vechi si de alocarea altor peste 20 de miliarde, pentru efectuarea de reparatii curente si capitale. Costica Dascaliuc a precizat ca Spitalul Judetean nu a intrat cu datorii în noul an, iar la ora actuala dispune de o baza materiala buna.

Comitetul Director al Spitalului a decis ca pâna ministrul Nicolaescu va numi un manager interimar, înlocuitorul lui Costica Dascaliuc sa fie directorul medical al institutiei Doina Elena Ganea Motan.

Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica l-a propus ca interimar pe medicul ginecolog Cristian Irimie, de la PD-L. Varianta nu a fost agreata însa de liberalul Nicolaescu.

Referindu-se la numire, directorul medical al institutiei Doina Elena Ganea Motan a precizat ca nu va participa la concursul ce va fi organizat pentru functia de director general, întrucât meseria de medic o pasioneaza mai mult, dar a precizat ca a acceptat interimatul pe considerentul ca îi sunt cunoscute proiectele aflate în derulare si care trebuiesc continuate. „Nu era cazul sa negociez acceptarea sau nu, a acestei responsabilitati.

Problema este ca echipa este diminuata, dat totul se raporteaza la pacient asa ca trebuie sa ne mobilizam. Începutul unui an este mult mai greu ca finalul deoarece sunt probleme de finantare, când se merge pe acte aditionale la vechile contracte” a mai precizat directorul medical al Spitalului Judetean Suceava. 


Intră acum și în grupul de