Micii producatori ce vor sa-si vanda produsele primare trebuie sa se inregistreze la DSVSA

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, ANSVSA face câteva precizari referitoare la procedura de înregistrare a activitatilor de vânzare directa de produse primare.  Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA),mentioneaza ca micii producatori care desfasoara activitati de vânzare directa a produselor primare trebuie sa fie înregistrati de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, în baza unei cereri scrise, formulata de proprietar.

Acelasi comunicat mai precizeaza ca prin Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 209/27.12.2007 se modifica Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 301/2006, respectiv decalarea datei de intrare în vigoare la 1 ianuarie 2009 pentru unitatile:

-centru de prelucrare  lapte;

-centru de colectare peste, ambarcatiune de pescuit, punct de debarcare, magazin de desfacere peste, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor;

-centru de extractie, colectare miere si alte produse apicole, stupina, magazin de desfacere a mierii de albine si a altor produse apicole.