Acasă Actualitate Vulpe turbata depistata la Darmoxa

Vulpe turbata depistata la Darmoxa


Intră acum și în grupul de

Un nou focar de turbare la o vulpe ucisa în curtea lui Dinu Cârja, din comuna Brosteni, sat Dârmoxa, a fost confirmat în urma analizelor. Primul caz de rabie din acest an a fost înregistrat la scurt timp dupa ce în comuna Pojorâta a fost diagnosticata turbarea la o vulpe, pe data de 18.12.2007.

Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, pe data de 4 ianuarie au fost aduse probe pentru laborator, diagnosticându-se turbarea. Acesta precizeaza ca au fost instituite toate masurile sanitare veterinare, respectiv reactivarea Comandamentului antiepizootic local, anuntarea tuturor institutiilor judetene care au atributii specifice în aceste cazuri, efectuarea Anchetei epidemiologice, stabilirea unui Program de masuri ce include obligatoriu vaccinarea tuturor speciilor de animale domestice receptive.



„Specialistii epidemiologi si cei de la inspectie si control din cadrul DSVSA Suceava s-au deplasat în teritoriu pentru investigatii si stabilirea celor mai eficiente masuri pentru a preintâmpina difuzarea bolii din focar si eventuala contaminare a altor animale si a persoanelor” a precizat Petrea Dulgheru.

Acesta a mai tinut sa reaminteasca faptul ca judetul Suceava este intens rabigen, numai în anul 2007 înregistrându-se 15 focare de turbare, cu 17 cazuri declarate oficial. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version