Directorul medical al Spitalului Judetean numit sef cu titlu interimar prin ordinul ministrului Sanatatii


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sanatatii Publice, Ec. Eugen Nicolaescu a semnat ordinul prin care dr. GANEA DOINA ELENA , director medical la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava preia si atributiile si responsabilitatile managerului unitatii „pâna la nominalizarea titularului”, a anuntat luni, seful Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, Odette Nicolae.

Directorul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou”  Suceava, Costica Dascaliuc a fost destituit din postul de manager general al unitatii spitalicesti, ordinul de revocare din functie fiind semnat joi, 3 ianuarie de ministrul Sanatatii. Directorul executiv interimar al ASP Suceava, Odette Nicolae, preciza ca decizia împotriva lui Costica Dascaliuc are la baza abaterile acestuia de la legislatia în vigoare, constatate de organele de control si institutiile abilitate.

Autoritatea de Sanatate Publica Suceava a solicitat înca din octombrie trecut destituirea managerului Dascaliuc, dupa un control ce a evidentiat nereguli majore. În propunerea înaintata atunci ministrului Nicolaescu, ASP aprecia ca aspectele negative descoperite la nivelul spitalului au la baza managementul defectuos practicat de economistul Dascaliuc.

„Managementul defectuos” al directorului general al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a fost concluzia Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava în urma controlului de audit efectuata în octombrie 2007, la unitatea spitaliceasca. Deoarece existau informatii privind o serie de sume necheltuite de catre Spitalul Judetean Suceava la data de 30 septembrie 2007, la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanti, hrana, reparatii, în valoare de 6.773.678 lei (67,7 miliarde de lei vechi), Biroul Audit din ASP Suceava a demarat, la solicitarea directorului executiv interimar, dr. Odette Nicolae, o actiune de control începând cu data de 16.10.2007.

La aceeasi unitate sanitara, a fost demarata, din Ordinul Prefectului Judetului Suceava, o actiune de control efectuata de catre o comisie mixta formata din reprezentanti ai Prefecturii Suceava, ai ASP Suceava si ai CJAS Suceava, comisie ce a confirmat neregulile audit-ului ASP.

ASP Suceava a înaintat la vremea respectiva ministrului Eugen Nicolaescu un raport privind controlul efectuat la unitatea sanitara judeteana concluzia fiind existenta unui management defectuos din partea managerului general al Spitalului Judetean de Urgenta- Sf. Ioan cel Nou Suceava”; si raportul comisie numite de prefectul judetului a evidentiat acelasi lucru, decizia de demitere apartinând MSF.


Intră acum și în grupul de