Fotbal. Liga a III-a : Daca il vrea pe Roberto, Cetatea trebuie sa ofere mai mult decat FC Bihor!


Intră acum și în grupul de

Dupa esecul din restanta cu Rapid, finantatorul gruparii nemtene, Gheorghe Stefan, a anuntat o lista cu 10 jucatori de care vrea sa se descotoroseasca.  “Au fost niste mercenari, au venit la Ceahlaul doar pentru bani!”, i-a acuzat atunci  “Pinalti” pe jucatorii vizati. Din grupul celor 10 face parte si brazilianul Roberto Ayza Berca (26 ani), jucator pe care presedintele Cetatii, Dumitru Moldovan, îl vrea înapoi la Suceava, sub forma de împrumut.

Astfel, dupa ce conducerea i-a anuntat ca trebuie sa-si caute echipe, pe adresa clubului nu a sosit nici o oferta pentru vreunul dintre cei 10 fotbalisti. “Deocamdata, nu s-a interesat nimeni de jucatorii Ceahlaului, dar mai e destul timp”, a spus antrenorul Viorel Hizo.  

Totusi, un alt oficial al echipei de sub Pietricica a precizat ca exista totusi interes pentru brazilianul Roberto Ayza, de care s-a aratat interesata formatia FC Bihor. “Roberto este un jucator pe care l-am vazut, ne-a placut si ne-ar fi util. Sincer, mi l-as dori la FC Bihor, dar cred ca va fi greu sa-i satisfacem pretentiile financiare”, a declarat antrenorul gruparii ardelene, Gheorghe Silaghi.  Roberto Ayza a sustinut în vara probe de joc la FC Bihor, dar transferul a cazut din pricina pretentiilor exagerate ale impresarului, Traian Gherghisan.  

Dupa mai multe zile de teste la trupa antrenata de Viorel Hizo, Roberto a semnat în toamna  cu Ceahlaul, un contract valabil pentru 3 ani iar salariul anual al acestuia este de 50.000 de dolari. În cazul în care va veni la Suceava, Roberto ar putea avea cel mai mare salariu dintre toti jucatorii Cetatii, aproximativ de trei ori mai mare decât cei mai bine platiti fotbalisti de pe “Areni”. 


Intră acum și în grupul de