Fotbal : Campionatul Municipal- A inceput „greu” si a incheiat turul in conditii si mai grele


Intră acum și în grupul de

Fiind vorba de schimbarea locului de desfasurare si a conditiilor de participare din punct de vedere financiar oarecum „modificate”, editia de campionat 2007-2008 a debutat mai greu, mai precis cu o oarecare întârziere fata de editiile trecute. Jucate în campionatul trecut pe terenul de la Hotel „Zamca”, meciurile urmau sa se dispute pe terenul de la „Conacul Domnesc” Scheia, un teren mai mare si la ore accesibile tuturor. Dar o parte din echipele de traditie – Aeroportul, Master Guard, Luceafarul, Presa, Victoria – au spus „aut”. Au venit, în schimb, alte echipe, cu „elan tineresc” si ambitii mari, asa încât, pe 19 septembrie, s-a pornit la drum cu 16 echipe.

Conform traditiei, campionatul a debutat cu campioana en-titre în teren, Revine, care a întâlnit, prin tragere la sorti, o echipa la întâmplare. S-a nimerit sa fie Lese & Bun, o echipa aflata la debut în aceasta competitie. A fost un meci foarte spectaculos, încheiat cu scorul de 7-1, în favoarea echipei campioane, care, mentinându-si lotul de jucatori pe care l-a avut în editiile trecute de campionat, si-a aratat din nou „clasa”. Au jucat:

Revine: Tanteanu – O. Ciobanu, N. Grosu, I. Trandafir, I. Lavric, D. Gugianu, R. Podariu, V. David, V. Romascanu, Fl. Cristescu.

Lese & Bun: V. Doru – A. Doru, Bunduc, Lesenciuc, Frasina, Bordeianu, Volosciuc, Bejenaru.

Ziua de debut a campionatului a continuat cu întâlnirea dintre Omniasig si Adicost, întâlnire câstigata pe merit de cei de la Omniasig, la care au jucat: Brandis – Golea, Rîsca, Chiorascu, Ciotina, Jitareanu, Marciuc, cu scorul de 5-1, cu toate ca în echipa celor de la Adicost s-au aflat experimentatii: D-tru. Ene, D. Mihaila, Fodor sau Sîrbu.

Primele doua etape de campionat s-au jucat fara sincope, amânari de meciuri sau neprezentari. Sa reamintim ca orele de desfasurare a partidelor au fost 20 si 21, jucându-se pe zi câte doua partide. Dupa doua etape, pe primul loc în clasament s-a aflat Intercoti, una din echipele de top a campionatului. Ei au învins cu 9-3 pe Adria în prima etapa si cu 5-1 TPL în etapa a doua, dovedind ca sunt în mare forma în aceasta editie de campionat. Au jucat la Interconti: Vornicu – Nacu, Mosuc, Mihai Marius, M. Balta, Tcaciuc, Ududec, R. Craciun, Luca si Magdalena.

Debut „în forta” si pentru experimentata echipa a lui Costel Buta. I-am pomenit pe ce de la Ambro care au pornit cu dreptul în campionat, câstigând primele doua partide: Ambro – TPL – 6-0 si Ambro – Adistal 7-2.

Pentru Ambro au jucat: Baitan – Radasanu, Cibireac, Buta, Iriciuc, Cozma, Sumanaru, Rata.

Început bun de campionat si pentru cei de la NTS, care au câstigat ambele jocuri din primele etape, 5-4 cu Adistal, si 5-2 cu Lese & Bun. NTS este o echipa în care se regasesc câtiva jucatori care au activat si în campionatul trecut si sunt obisnuiti cu suprafata sintetica; pentru adversari urmeaza perioada de acomodare. La NTS au jucat: Tanciuc – Blamovici, Afloarei, Maftei, Popovici, Solovastru, Cazacu, Tîrnovan, Avramiuc, Dranca.

Surpriza placuta a campionatului Rich Club, echipa lui Bogdan Cristureanu, care a câstigat primele doua jocuri, dar, mai ales, în urma unor evolutii foarte bune. La Rich Club joaca: Livischi – D. Cazacu, Carcea, Cristureanu, Macovei, Tipa, Sovea, Barba, Beudean.

Dupa etapa a V-a, în fruntea clasamentului s-a aflat Interconti, cu 15 puncte din 5 meciuri jucate, urmata de Ambro, 12 p. din 4 jocuri, Rich Club, 12 p. din 4 jocuri, Revine 9 p. si Florconstruct tot 9 p, ambele din câte 3 jocuri. În aceasta etapa, au fost câteva meciuri interesante: Ambro – Pro Casa 2-1 a fost unul dintre ele. Meci deosebit de disputat, ambele echipe dorindu-si mult victoria. Au câstigat cei de la Ambro care au avut în Sumanaru, Rata si Radasanu cei mai buni oameni. Un alt meci interesant a fost cel dintre TPL – Omniasig 3-1. Omniasig nu se regasea si se afla la a doua partida consecutiv în care nu  a mai adaugat niciun punct în clasament. În schimb, TPL si-a facut o echipa buna cu experimentatii Holca, Pavaloaie, Morariu, David, Fodor sau fratii Zubjinschi.

Etapa a VI-a a fost una desfasurata incomplet, vremea nefavorabila facând posibile întâlniri în doar doua zile din patru, câte sunt programate în mod normal.

În aceasta etapa s-a înregistrat si scorul campionatului: Rich Club – Lese & Bun 13-0. Goluri marcate „într-o veselie” de echipa lui Bogdan Cristureanu, acesta fiind autorul a nu mai putin de 8 reusite. În echipa s-au aflat: Livischi, Popadiuc, D. Cazacu, Martolea, Sovea, Cristureanu, Arama, Macovei, Beudeanu.

Meci tare si cel disputat dintre Ambro – Adicost 2-1, o partida echilibrata, în care rezultatul final a stat sub semnul incertitudinii pâna în ultimul minut de joc. Au învins cei de la Ambro datorita mai ales experientei jucatorilor.

A urmat etapa în care din cauza timpului nefavorabil s-au jucat doar sase partide, dar în aceasta etapa s-a schimbat liderul, pe primul loc în clasament instalându-se Rich Club care, desi la egalitate de puncte cu Interconti, i-a întrecut pe acestia la golaveraj.

Rich Club a învins cu 11-1 pe Pro Casa, într-un meci în care la începutul partidei nimeni nu ar fi crezut ca scorul va fi unul astronomic. Pro Casa a fost pâna la acest joc o echipa greu de batut, dar în fata celor de la Rich Club a fost de nerecunoscut. De la învingatori s-au remarcat din nou Cristureanu, Dan Cazacu si Livischi.

Un meci echilibrat a fost si cel dintre Ambro si Florconstruct 4-2, meci în care ambele echipe au avut în componenta jucatori foarte valorosi. Ambro a început meciul cu un handicap serios, din teren lipsind Costel Buta, „stâlpul” apararii, acesta nu a putut evolua din motive medicale. Dar cu trei portari în teren –  Baitan (care a stat între bare) si fostii portari de handbal Tugurlan si Radasanu în teren – a fost foarte greu pentru echipa adversa sa se impuna. Au jucat: Ambro: Baitan, Radasanu, Rata, Tugurlan, Cibireac, Iriciuc, Moldovan si Sumanaru.

Florconstruct: Schul – R. Costan, D. Sandru, C. Sandru, V. Florea, N. Filip, C. Avasiloaie, Gavriliuc, Popovici.

Meci bun facut si de cei de la Revine care au învins cu 7-3 pe TPL, unu joc frumos, cu multe goluri, meci în care experimentata echipa a lui Iliuta Trandafir i-a „adormit” pe adversari cu pasele repetate, joc de pase care „macina” efectiv orice aparare adversa, nevoita în final sa cedeze în fata unor fotbalisti care joaca un fotbal spectaculos si eficace. La acest meci în teren s-au aflat la:

Revine: Marius Lup – Gugianu, Podariu, Ov. Ciobanu, I. Lavric, C. Siminiceanu, V. David, N. Grosu, I. Trandafir, Manolache, Romascanu, Juncanaru.

TPL: Holca – Pavaloaie, M. Zubjinschi, C. Zubjinschi, David, Rusu, Tudose si Clim.

În finalul competitiei, final grabit de vremea nefavorabila, ploi si ninsori, s-au mai jucat meciurile:

– Adria – Eurolines Tour 10-6

– Florconstruct – NTS 2-1

– Revine – Pro Casa 7-2

– Ambro – FC Scheia 4-0

– NTS – TPL 8-5

– Eurolines – Adistal 2-7

– Florconstruct – Revine 1-7

– Adistal – Omniasig 2-1

Doua meciuri au fost în prim-plan:

Ambro – FC Scheia 4-0, prin golurile înscrise de Sumanaru 3 si Iriciuc;

Revine – Pro Casa 7-2, goluri Ovidiu Ciobanu 3, Doru Gugianu 2, N. Grosu si V. David, respectiv Spînu si Alexa.

În urma acestor rezultate, Ambro a devenit lider: 

       1.       Ambro                     7        7        0        0        31?8   21p

          2.       Rich Club                 6        6        0        0        46?11  18

          3.       Revine                     6        6        0        0        40?10  18

          4.       Interconti                6        6        0        0        34?6   18

          5.       NTS                       7        5        0        2        27?18  15

          6.       Florconstruct            6        4        0        2        11?14  12

          7.       Adicost                   6        3        0        3        13?16  9

          8.       Adistal                     7        3        0        4        24?28  9

          9.       FC Scheia                6        3        0        3        12?16  9

          10.     Omniasig                  6        2        0        4        13?9   6

          11.     TPL                         7        2        0        5        17?34  6

          12.     Pro Casa                  7        2        0        5        12?31  6

          13.     Eurolines Tour           7        1        1        5        30?39  4

          14.     Adria                       7        1        0        6        24?50  3

          15.     Lese & Bun               6        0        1        5        10?43  1

          16.     Distrib. Magic            6        0        0        6        11?21  0

 


Intră acum și în grupul de