Gura Humorului va primi mai mult de jumătate din suma alocată de Guvern județului Suceava pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor


Intră acum și în grupul de

Orașul Gura Humorului va primi mai mult de jumătate din suma de 29,7 milioane de lei pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor din luna iunie, potrivit Hotărârii de Guvern prin care se aprobă alocarea de fonduri județului Suceava.

inundatii gura humorului interventii isu (4)
FOTO: ISU Suceava

Astfel, din cele 70 de localități din județ care beneficiază de fonduri prin această hotărâre, Gura Humorului va beneficia de 16, 079 milioane de lei, iar Consiliul Județean Suceava va primi 5,368 de milioane de lei.

Tot pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor, municipiul Câmpulung Moldovenesc 648.000 de lei, comuna Cacica-642.000 de lei, iar Mănăstirea Humorului, 564.000 de lei.

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că suma de 26 de milioane de lei alocată de Guvern județului Suceava pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor este cu mult mai mică decât ceea ce s-a stabilit prin evaluarea autorităților județene, care se ridică la peste 60 de milioane de lei.

El a spus într-o conferință de presă că potrivit datelor din evaluarea făcută de echipele trimise în teren, pagubele provocate de inundații erau de peste 60 de milioane de lei, fără să fie incluse și pagubele produse la ultimele inundații care au afectat Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

Nechifor crede că județul Suceava ar fi trebuit să obțină mai mult de 26 de milioane de lei de la Guvern și a menționat că sunt județe unde s-au alocat mai mulți bani.

El a făcut un apel Guvernului să aloce sumele necesare și parlamentarilor de Suceava să acționeze pentru ca suma alocată să fie suplimentată.

Nechifor PSD (2)

„Banii vin și așa greu, iar acum sunt doar pe hârtie”, a spus Nechifor care a adăugat că pentru începerea lucrărilor de refacere mai sunt de depășit mai multe etape procedurale.

El și-a exprimat speranța ca situația din 2011-2012 să nu se repete, arătând că atunci s-au făcut lucrări pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor care nu s-au plătit, iar în județ s-au înregistrat arierate de 1250 de miliarde de lei vechi pe care le-a achitat Guvernul PSD.

„Au fost 1250 de miliarde de lei vechi arierare reprezentând facturi emise pe solicitări de lucrări la infrastructura afectată de inundații”, a spus Nechifor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de