Legea lui Donțu privind obligarea marilor magazine să aibă peste 51% din produse alimentare românești, a fost promulgată de președintele Iohannis. „Este o victorie a producătorilor din Bucovina”, a declarat Donțu


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, cel care a inițiat legea prin care supermarket-urile sunt obligate să aibă peste 51 la sută din produse românești la raft, a salutat, luni, decizia președintelui Klaus Iohannis, de a promulga această lege.

Ovidiu Dontu

„Este o victorie a producătorilor din Bucovina, în special, și a celor din România în general, care s-au bătut pentru eliminarea barierelor privind accesul pe piață a produsului românesc”, a spus Ovidiu Donțu.

El a explicat că în calitate de fost lucrător în Camera de Comerț din Suceava timp de 12 ani, cunoștea o parte dintre aceste bariere și că a propus eliminarea lor prin această lege.

„Practic, supermarket-urile vor fi obligate să negocieze cu producătorii locali pentru ca 51 la sută din produsele românești să se regăsească pe raft în marile magazine. Există și legislația depozitelor agro-alimentare care îi ajută pe aceștia să aibă cantitățile necesare pentru aprovizionarea ritmică a marilor magazine și consideră că și legea cooperațiilor va ajuta și ea la punerea în aplicare a acestei legi”, a declarat Ovidiu Donțu.

El a mai spus că prevederile privind obligarea marilor magazine să aibă la raft peste 51 % din produse românești vor intra în vigoare la șase luni după promulgare, ceea ce înseamnă că spre sfârșitul anului se vor fi în vigoare și se  prevăd amenzi uriașe pentru cei care nu se conformează. (N.B.)


Intră acum și în grupul de