Țigări în valoare de 330.000 de lei, abandonate la Straja. Contrabandiștii, somați cu focuri de armă, au reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat, luni, la ora 03.40, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

colete tigari contrabanda (2)

”Lucrătorii noştri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, moment în care lucrătorii noștri au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit și profitând de întuneric și terenul accidentat, s-au dispersat în direcții diferite”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan.

El a precizat că imediat, au fost luate măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment.

colete tigari contrabanda (1)

”La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 9 colete, care conțineau 30.000 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 330.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării”, a arătat Ilie Poroch Serițan, menționând că în continuare, polițiștii de frontiera desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea identificării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale. (I.L.)


Intră acum și în grupul de