CJ isi revendica dreptul de proprietate asupra Casei de Oaspeti


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judetean Suceava a trimis o notificare catre Secretariatul General al Guvernului prin care înstiinteaza ca intentioneaza sa actioneze în instanta RA-APPS pentru ca a scos la vânzare Casa de Oaspeti din municipiu în conditiile în care aceasta este în patrimoniul judetului Suceava. Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, într-o conferinta de presa, ca potrivit Hotarârii de Guvern care stabileste patrimoniul public si privat al judetului si localitatilor din judetul Suceava, Casa de Oaspeti si terenul aferent acesteia sunt în patrimoniul judetului Suceava.

Gavril Mîrza a tinut sa argumenteze cu faptul ca în 1994 Casa de Oaspeti a trecut în administrarea RA-APPS, dar ca aceasta a ramas în patrimoniul judetului Suceava, si în opinia acestuia, Casa de Oaspeti este în patrimoniul CJ Suceava si de aceea „patrimoniul trebuie aparat”.

Seful administratiei judetene a mentionat ca RA-APPS nu poate vinde un obiectiv care se afla în patrimoniul altei institutii, si a adaugat ca în cazul în care nu se va reglementa situatia pe cale amiabila, sigur se va ajunge în instanta.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul de Suceava, Orest Onofrei si-a exprimat speranta ca totul sa se rezolve pe cale amiabila dar, si-a exprimat totodata si surprinderea ca aceasta situatie a fost sesizata la jumatate de an dupa ce Secretariatul General al Guvernului a anuntat intentia de a vinde obiective ale RA-APPS din judetul Suceava.

Acesta a afirmat ca secretarul general al Guvernului a fost în judet, cu luni bune în urma anul trecut, si s-a discutat despre aceasta vânzare, iar Consiliul Judetean la vremea respectiva nu a ridicat pretentii de proprietar, dar a mai subliniat ca aceasta situatie nu trebuie privita ca un conflict si crede ca cele doua institutii vor solutiona problema.

Prefectul Onofrei admite ca este nevoie de Casa de Oaspeti, pentru cazarea demnitarilor români sau straini care vor veni în judet.


Intră acum și în grupul de