Flutur: Ministrul Achim Irimescu vine mâine la Suceava pentru a discuta cu fermierii soluții de deblocare a situației din agricultură


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur sustine o conferinta de presa la sediul CJ Suceava.

Gheorghe Flutur (1)

LIVE TEXT:

”De aici plec la Botosani la o intalnire cu conducerea CJ si a Primariei Botosani. Merg cu primarul Ion Lungu pentru ca deja vrem sa punem bazele atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea unui parc industrial.

Maine, ministrul Achim Irimescu va fi la Suceava, la Palatul Adminstrativ, la ora 15, pentru a discuta cu fermierii solutii de deblocare a situatiei din agricultura.

Tot mâine, vom da drumul la convocarea sedintei pe luna iulie. Va fi vorba de o rectificare pozitiva la CJ. 5,3 milioane lei.

Din fondurile de rezerva vom aloca bani pentru situatii speciale. Vom da la Solca 110.000 lei pentru functionare. Mai avem cateva situatii speciale pe care le vom lua in vizor.

Vrem imbunatatirea calendarului de actiuni locale. Vom lansa pe 31 iulie marele proiect ”HAI in BUCOVINA”.

Chiar din 2008 l-am inceput si vrem sa ii dam contur. Incercam sa construim motivele pentrucare oamenii sa vina aici. Va fi o filosofie foarte interesanta. Proiectul se va intinde pe perioada intregului an.

Vom incepe proiectul pe 31 iulie, la ora 14, cu deschiderea Muzeului de Istorie al Bucovinei. Am invitat-o pe doamna ministru a Culturii. Tot atunci, deschidem si luna diasporei.

Vom relua targurile de produse traditionale in centrul Sucevei. Deschidem si expozitia cu caracter permanent de la Cetatea de Scaun a Sucevei si va fi si un concert Nicu Alifantis. In marele proiect vor avea un loc special si ia si camesa bucovineana.

Referitor la Luna diasporei, pe 1 august, va avea loc, la Palatul Administrativ, o intalnire cu reprezentanti ai diasporei si ai institutiilor deconcentrate ca sa discutam problemele pe care le au. Incepem la ora 11. Pe 10 august, va fi a doua intalnire unde le vom da raspunsul la problemele ridicate. Pe 17 august, vom discuta probleme economice.

Personal, mi-as dori ca si ministrul Diasporei sa fie prezent aici. Imi doresc si un recensamant al persoanelor din județ plecate in strainate.

Mi-as dori ca cei care traiesc in afara sa ne trimita fotografii cu locurile lor de munca pentru a ne ajuta sa facem si un catalog cu aceste fotografii.

Venim la sedinta din iulie cu noua organigrama. Am redus numarul de directori cu patru, din care si un director general.

Cream la Spitalul Judetean o sectie de Neurochirurgie. Sigur ca mai avem la sedinta din iulie completari si modificari de CA si AGA in 19 structuri. Facem noile nominalizari.

Va aparea serviciul, cred, al diasporei si relatiilor internationale.

Dupa evaluare, sunt doua solicitari de schimbare a locului de munca: directorii de la Centrul Cultural Bucovina și de la DGASPC.

In noua organigrama, vor mai ramane doar doi directori, cel tehnic si cel administrativ-resurse umane.

Nu am schimbat pe nimeni, am facut doar o optimizare a aparatului propriu al CJ.

Am deschis vreo zece santiere la drumuri judetene, asfaltam la Fetesti. O vom face si la Horodniceni, la Musetina, la Moldova Sulita si facem multe reparatii.”


Intră acum și în grupul de