ISJ a solicitat finantare pentru construirea a doua campusuri scolare si o scoala de arta si meserii


Intră acum și în grupul de

Conducerea Inspectoratului Scolar Suceava a înaintat Ministerului Educatiei o lista ce cuprinde noile investitii pentru anul financiar 2008, lista ce cuprinde reabilitarea unor scoli si gradinite si realizarea altora noi. Printre obiectivele noi enuntate de seful ISJ Suceava, Petru Carcalete se afla realizarea a doua campusuri scolare si a unei scoli de arta si meserii (SAM). Acesta a precizat marti, în cadrul unei conferinte de presa ca un campus scolar sportiv va fi înfiintat la Colegiul National „Nicu Gane” din Falticeni, unde functioneaza cele mai multe clase cu profil sportiv din judet, dupa LPS Suceava.

„Aceasta scoala are în special clase de canotaj, lacurile din zona Falticeni permitând acest lucru. Cei de aici detin si o baza materiala adecvata” a afirmat Petru Carcalete, care a adaugat ca cel dea-l doilea campus aflat pe lista, se doreste a se construi în comuna Scheia, în zona aerodromului, unde în momentul de fata se ridica un cartier rezidential. Campusurile vor cuprinde scoala, sala de sport, cantina si internat.  

Cât priveste Scoala de Arte si Meserii, ISJ Suceava intentioneaza sa o înfiinteze pe lânga Colegiul Tehnic Radauti, în vederea specializarii elevilor, pentru fabricile de prelucrare a lemnului care vor fi deschise în zona de companiile austriece „SCHWEIGHOFER” si „EGGER”.

Petru Carcalete a subliniat ca Ministerul Educatiei va stabili sumele ce vor fi alocate fiecarui judet în parte, în functie de solicitari si prioritati, iar finantarile se fac prin nominalizare prin hotarâre de guvern.

Seful ISJ Suceava a mai înaintat o lista Ministerului Educatiei si pentru microbuzele scolare necesare. „Potrivit solicitarilor un numar de 40 de unitati scolare din judet au nevoie de microbuze pentru transportul elevilor de la domiciliu la scoli” a mai mentionat Petru Carcalete. 


Intră acum și în grupul de