Centrul Economic Bucovina va gazdui Forumul Economic Regional „Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza a spus marti, într-o conferinta de presa ca la Centrul Economic Bucovina din apropierea aeroportului sucevean „Stefan cel Mare si Sfânt” Suceava va fi organizat, în perioada 17-19 ianuarie, Forumul Economic Regional „Bucovina” cu scopul de a impulsiona cooperarea economica transfrontaliera, proiectul fiind finantat de UE prin programul Phare CBC.

Forumul este organizat de judetul Suceava în colaborare cu regiunea Cernauti, în cadrul actiunii urmând a fi organizate întâlniri ale autoritatilor din cele doua regiuni la care vor participa si oameni de afaceri din zona.

Manifestarea va include si un târg la care expozantii vor fi firme din  Suceava si Cernauti. Gavril Mîrza precizeaza ca se doreste ca scopul acestui forum este identificarea de noi instrumente care sa conduca la dezvoltarea colaborarii economice în zona transfrontaliera.

Proiectul nu este unul singular, în prezent, Suceava si Cernauti derulând, în comun, alte sase proiecte transfrontaliere, finantate prin Phare CBC, valoarea acestora fiind de 1,5 milioane de euro. 


Intră acum și în grupul de