Patru posturi de director dispar din organigrama Consiliului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Noua organigramă a Consiliului Județean Suceava a fost definitivată și urmează să fie aprobată în ședința următoare, a declarat, marți, șeful administrației județene sucevene Gheorghe Flutur, care a precizat că dispar patru funcții de director, de la patrimoniu, economic, juridic și proiecte europene, care vor fi șefi de servicii, iar funcția de  director general se va transforma în director.

Gheorghe Flutur (5)

În cadrul unei conferințe de presă, președintele CJ Suceava a arătat că șeful Direcției General pentru Asistență Socială și Protecția Copilului și șeful Centrului Cultural Bucovina au cerut să fie mutați pe alte funcții în cadrul acestor instituții.

El a anunțat, ca o noutate, înființarea Serviciului pentru diaspora și relații internaționale.

Președintele CJ Suceava a menționat că are în vedere o strângere a relațiilor dintre Consiliul Județean Suceava și diaspora, ținând cont că foarte mulți suceveni, peste o sută de mii, sunt plecați la muncă în străinătate și a precizat că luna august va fi declarată luna diasporei în județul Suceava.

În acest an, în data de 1 august, urmează să fie organizată o întâlnire, cu reprezentanți ai diasporei sucevene la Palatul Administrativ pentru a fi inventariate problemele cu care se confruntă, urmând ca în 10 august să fie oferite, tot într-o ședință, răspunsurile pentru problemele cu caracter social, iar în 17 august o altă întâlnire în care să fie prezentate răspunsurile pentru problemele cu caracter economic.

Gheorghe Flutur a mai declarat că dorește să fie realizat un recensământ al sucevenilor plecați în străinătate și a problemelor lor din țară, dar și acolo unde lucrează.

Totodată, el a spus că dorește să facă și o expoziție „Suceveni din diaspora” cu fotografii trimise din locurile unde trăiesc și lucrează.

„Doresc să facem un catalog cu ei”, a spus președintele CJ Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de