Rugby : Constantin Vlad pregateste nationala U20 pentru mondialul din Chile


Intră acum și în grupul de

Constantin Vlad, antrenorul echipei locale sucevene de rugbi si totodata directorul tehnic al echipei nationale U20 a României, se afla în aceste zile la Navodari. Pâna pe 17 ianuarie, acolo are loc primul cantonament din 2008 pentru nationala de tineret. Antrenamentele se efectueaza pe stadioanele Badea Cârtan si Cleopatra, Constantin Vlad precizând ca în acest stagiu va pune accent pe închegarea relatiilor de joc în cadrul echipei, mai ales ca are la dispozitie un lot largit, din care îi va alege în final pe cei care vor participa la Campionatul Mondial. „Momentan, sunt la malul marii împreuna cu lotul national de tineret. Voi ramâne aici pâna la data de 14 ianuarie, când este programata reunirea rugbistilor de la Suceava”, a precizat tehnicianul sucevean.

Finalul acestui cantonament nu va consemna însa si finalul pregatirii pentru rugbistii U20. „Din 17 ianuarie tot lotul va merge la Bucuresti,  la hotelul Olimpia, pentru a da teste fizice, medicale si psihologice. Aceasta testare va trasa practic starea de pregatire a întregului lot si în functie de ea vom continua cu gândul la mondiale”, a declarat Constantin Vlad.  

Printre cei 35 de sportivi aflati în cantonamentul „Stejareilor” se afla si suceveanul Nicu Ignea. El evolueaza pe postul de mijlocas la deschidere si este poreclit de tehnicianul sucevean “Mini-Wilkinson”, datorita calitatilor sale asemanatoare cu cele ale starului nationalei Angliei.

Iata componenta echipei U20:

Pilieri: Petre Zapan, Vlad Badalicescu, Constantin Dumitru, Gabriel Navrea, Iulian Strutinski, Catalin Graur

Taloneri: Eduard Marinca, Andrei Nastase, Cristian Ionescu

Linia a doua: Cristian Munteanu, Alexandru Vâlcu, Mihai Moraru, Remus Necula, Sergiu Ursache

Linia a treia: Bogdan Petreanu, Mihai Beldeanu, Alexandru Mitu, Cristian Constantin

Mijlocasi la gramada: Valentin Ivan, Lucian Morosan, Mihaita Zainea

Mijlocasi la deschidere: Alexandru Topala, Adrian Maftei, Alin Georgescu, Nicu Ignea

Centri: Ionel Cazan, Viorel Zamfir, Constantin Zidarescu

Aripi: Madalin Lemnaru, Ionut Puisoru, Alexandru Catuna, Marian Pârvu

Fundasi: Ionut Florea, Mihai Marian, Florin Ibanescu

Campionatul Mondial U20, divizia secunda, se va disputa în acest an în Chile, între 11 si 28 aprilie. Adversarele României vor fi Georgia, Uruguay, Chile, Jamaica, Namibia, Coreea de Sud plus o alta formatie din calificari. „Stejareii” trebuie sa se claseze pe primul loc pentru ca de anul viitor sa urce în prima divizie mondiala.


Intră acum și în grupul de