Ajutoare financiare pentru familii si persoane singure, din 35 de judete printre care si Suceava


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis, în sedinta de miercuri, acordarea de ajutoare financiare în valoare totala de 787.200 lei pentru un numar de 576 familii si persoane singure, din 35 de judete si municipiul Bucuresti, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Aceste familii sunt în situatii de extrema dificultate din cauza starii de sanatate sau a situatiei financiare precare. Beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind în principal din pensii pentru limita de vârsta, pensii de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social si traiesc în conditii de saracie. Persoanele adulte din aceste familii sau copiii acestora prezinta grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale si interventii chirurgicale costisitoare care nu sunt suportate în totalitate de catre casele judetene de asigurari de sanatate. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se acorda aceste ajutoare financiare nu au posibilitatea sa obtina venituri din alte activitati, având capacitate de munca redusa.

Familiile si persoanele singure care vor beneficia de sprijinul financiar sunt domiciliate în judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Dâmbovita, Dolj, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Vaslui, Vâlcea, Vrancea si în municipiul Bucuresti.Ajutoarele se suporta din fondurile prevazute cu aceasta destinatie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

Situatia socio-materiala a acestor familii si persoane singure a fost evaluata prin anchete sociale efectuate de directiile de munca si protectie sociala judetene si cea a municipiului Bucuresti. Propunerile de ajutoare financiare sunt sustinute de primarii localitatilor de domiciliu, cu avizul prefectilor.

Un numar de 80 de familii si persoane singure vor primi ajutoare de urgenta în valoare totala de 172.750 lei noi, conform unei Hotarâri a Guvernului din sedinta de miercuri.

Sprijinul financiar se acorda pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii, intemperii, alunecari de teren si incendii. Ajutoarele se suporta din fondurile prevazute cu aceasta destinatie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

    * Astfel, 50 familii si persoane singure cu domiciliul în judetele Calarasi, Dâmbovita, Dolj, Mures, Neamt, Olt, Suceava, Vâlcea si Vrancea vor primi ajutoare în valoare de 43.750 lei pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii, intemperii si alunecari de teren.
    * 27 familii si persoane singure cu domiciliul în judetele Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Dâmbovita, Dolj, Hunedoara, Iasi, Neamt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Vaslui si Vrancea li se vor acorda ajutoare de urgenta în suma totala de 123.500 lei pentru refacerea locuintelor afectate de incendii.
    * 3 familii cu domiciliul în judetele Dolj si Sibiu vor primi ajutoare de urgenta în valoare de 5.500 lei pentru situatie de necesitate datorata unor accidente.

Conform prevederilor legale, în vederea stabilirii ajutoarelor de urgenta directiile de munca si protectie sociala judetene au efectuat anchete sociale. Propunerile de ajutoare de urgenta sunt sustinute de primarii localitatilor de domiciliu, cu avizul prefectilor.


Intră acum și în grupul de