Fabrica austriaca de PAL de la Radauti si-a inceput activitatea

Grupul austriac EGGER, producator de placi din material lemnos anunta ca a demarat productia la fabrica sa din Radauti, investitie ce se ridica la 210 milioane de euro, si care a demarat în octombrie 2006. De la Radauti, EGGER îsi va distribui produsele pe piata româneasca si le va exporta catre alte tari.

Tehnologia consta în cele mai noi utilaje realizate, printre altele, de Siempelkamp, astfel, fabrica EGGER din Radauti este una din cele mai moderne fabrici de prelucrare a lemnului din lume. „Suntem deosebit de mândri ca am reusit sa ne respectam planurile initiale. Multe lucruri se datoreaza sprijinului autoritatilor care au înteles impactul pozitiv al proiectului nostru asupra comunitatii locale din diferite puncte de vedere, cum ar fi crearea de locuri de munca, infrastructura si atragerea de noi investitii. Partenerii nostri români din domeniul constructiilor si furnizorii de lemn – am început sa cream stocurile de lemn în luna august a acestui an – au jucat un rol foarte important în succesul si implementarea la timp a proiectului” a declarat Michael Egger, CEO EGGER Group.

De la Radauti, EGGER îsi va distribui produsele pe întreaga piata din România si le va exporta în tarile vecine, cum ar fi Ucraina, Bulgaria si Turcia, dar si în Orientul Mijlociu si Îndepartat precum si în Asia de sud si est. „Clientii nostri vor descoperi în noile produse EGGER ”Made in Romania” calitatea si înaltele standarde cu care sunt deja obisnuiti din experientele anterioare”, mai precizeaza Michael Egger.

În 2006, compania a demarat noul sau proiect la scara larga: construirea unei fabrici de prelucrare a lemnului lânga Radauti. Investitia de aproape 210 milioane de euro a creat deja 300 de noi locuri de munca sigure si pe termen lung. Întreaga fabrica EGGER se întinde pe o suprafata de 80 de hectare.