Primarii PSD acuza Guvernul ca a alocat fonduri mari orasului Gura Humorului pentru scorul obtinut de PNL la alegerile europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Mai multi primari PSD din judet s-au plâns presedintelui CJ Suceava, Gavril Mîrza ca Guvernul a alocat 15 milioane de lei orasului Gura Humorului, ca recompensa pentru scorul electoral obtinut de PNL la alegerile europarlamentare. Acesta a declarat în cadrul unei conferinte de presa ca cei mai nemultumiti sunt primarii PSD din Radauti si Vatra Dornei, Mihai Frunza si respectiv Constantin Hutanu fiindca nu li s-au aprobat fonduri pentru o serie de proiecte de Hotarâre de Guvern pe care le-au promovat.

Presedintele Mîrza a spus ca este anormal ca un Guvern care conduce tara sa acorde fonduri în mod special pentru voturile PNL si a mai adaugat ca daca se alocau fonduri si localitatilor unde PSD sau PLD sau PD au obtinut scoruri electorale mari se putea justifica un astfel de gest pentru stimularea mobilizarii populatiei la un act civic.

În orasul Gura Humorului PNL a câstigat 42, 36 la suta din voturi la alegerile europarlamentare din luna noiembrie 2007.

În apararea sa, primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat ca sumele alocate de Guvern prin HG 1547 au fost acordate pentru un proiect turistic de mare importanta si pentru proiecte de infrastructura derulate în aceasta statiune turistica, si în concluzie orasul nu a primit fonduri pentru scorul electoral al PNL ci pentru dezvoltare. 


Intră acum și în grupul de