Prefectul Onofrei avertizeaza ca unii „samsari de terenuri” se intabuleaza pe terenurile proprietate a altora


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei recomanda persoanelor care detin titluri de proprietate sa-si garanteze proprietatile, prin intabulare, acest demers oferindu-le posibilitatea de a verifica daca mai au calitatea de proprietari. Aceasta recomandare vine dupa ce prefectul a constatat ca unii „samsari de terenuri” se intabuleaza pe suprafete de teren detinute legal, cu titlu de proprietate, de alte persoane, cu sprijinul unor persoane fizice autorizate pentru lucrari de cadastru. Prefectul Onofrei a spus vineri, ca a dispus verificari în mai multe situatii de acest gen semnalate de persoanele pagubite.

Ca argument, prefectul de Suceava a adus situatia înregistrata în comuna suceveana Stroiesti, unde o persoana, Vasile O., ce a achizitionat în ultima perioada mai multe terenuri în zone cu potential investitional, s-a intabulat pe doua parcele de teren detinute, cu titlu de proprietate, de alte doua persoane care nu au dorit sa-i vânda terenul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune ca cei doi pagubiti si-au dat seama de aceasta problema în momentul în care au dorit sa-si intabuleze dreptul de proprietate. Astfel au aflat ca terenul fusese deja intabulat pe numele lui Vasile O. În aceste conditii unul dintre ei a depus o plângere penala, iar procurorul a constatat ca „fapta nu exista” dupa ce Vasile O. a recunoscut ca s-ar fi intabulat pe acel teren „din greseala”.

„În acest caz se fac verificari de specialisti ai Prefecturii si Oficiului Judetean de Cadastru, iar daca cele semnalate se confirma, actiunea Prefecturii se va finaliza cu plângeri penale fata de persoanele implicate”, a spus Orest Onofrei.

Din nefericire situatia nu este singulara. Prefectul de Suceava a precizat ca o situatie similara a fost constatata recent când, pe baza unor planuri cadastrale întocmite eronat, instanta de judecata s-a pronuntat gresit în cazul a peste 20 de persoane carora li s-a recunoscut dreptul de proprietate pe terenuri forestiere identificate ca apartinând fostului Fond Bisericesc Ortodox al Bucovinei.


Intră acum și în grupul de