Un incendiu izbucnit la gospodăria unei femei din Capu Câmpului s-a extins la o locuință învecinată. Un tânăr a fost rănit în timpul intervenției pompierilor

UPDATE ora 17: ISU Suceava a anunțat că în urma cercetărilor s-a stabilit că incendiul a fost provocat intenționat.

……………………………………

Știrea inițială

Un incendiu izbucnit din cauze care încă nu au fost stabilite a cuprins duminică noapte gospodăria unei femei din comuna suceveană Capu Câmpului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, pentru stingerea flăcărilor au intervenit cu șapte autospeciale militarii de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentele de Pompieri Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului şi ai Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al preotului Gabriel Puiu Florea, din comuna Cornu Luncii. La fața locului s-a deplasat și o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la gospodăriile învecinate. Locuinţa, P+1+M, cu amprenta la sol de aproximativ 200 de metri pătraţi, era în construcţie şi nu era locuită”, a declarat Găleată, precizând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 22:31, a fost lichidat la ora 2:50.

El a menționat că au ars acoperişul casei pe 200 de metri pătraţi, precum şi adăpostul de animale şi garajul pe 150 de metri pătraţi. S-a degradat tâmplăria din PVC a casei, iar la gospodăria învecinată, s-au degradat faţada casei pe 80 de metri pătraţi şi tâmplărie din PVC.

”Pe timpul intervenţiei, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unui tânăr de 33 de ani, care s-a tăiat la antebraţul drept, după care l-a transportat la spitalul din Gura Humorului pentru investigaţii suplimentare”, a arătat Găleată, potrivit căruia cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Pompierii profesionişti şi cei voluntari au salvat casa proprietarei şi gospodăriile învecinate, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)