Record la Mina din Mănăilă: 900 de tone de concentrat, vândute în luna iulie


Intră acum și în grupul de

Compania britanică Vast Resources anunță o vânzare record de minereu concentrat în mina pe care o administrează în Mănăilă, județul Suceava.

Potrivit unui comunicat al firmei britanice, în luna iulie au fost vândute 900 de tone de astfel de concentrat, o cantitate dublă comparativ cu celelalte luni, ceea ce reprezintă un indicator al dezvoltării minei.

”Unul dintre obiectivele companiei Vast Resources este acela de a contribui la dezvoltarea Minei din Mănăilă. În acest context, o echipă de experți tehnici din Africa, alături de echipa tehnică din România au reușit să găsească soluții eficiente pentru creșterea și păstrarea unei calități constante a concentratului minier produs”, arată sursa citată.

În comunicat de precizează că cele două echipe de specialiști au găsit o modalitate prin care să extragă Zinc din concentratul de Cupru, reușind, astfel, să fabrice un produs secundar. Așadar, concentratul de Cupru extras va avea, de acum înainte, o calitate superioară. Mai mult, tehnologiile folosite sunt eco-friendly.

Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)
Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)

„Dezvoltarea și eficientizarea forței de muncă și a costurilor sunt două elemente cheie de care compania noastră ține cont în activitatea de zi cu zi. În cazul minei din Mănăilă, Vast Resources urmărește să crească durata de viață și producția acesteia, iar reușita echipelor de experți reprezintă un pas important în acest sens”, a declarat Andrew Prelea, președinte și director executiv al Vast Resources România.

La începutul anului 2016, Vast Resources anunța investiții majore în România, mina din Mănăilă fiind unul dintre principalii beneficiari ai acestora. Principalul avantaj al dezvoltării minei din județul Suceava și al creșterii capacității de producție este faptul că acestea atrag după sine creșterea numărului de angajați și va crea o afacere sustenabilă pe termen lung pentru ceea ce a fost cândva o zonă mono-industrială, care a suferit de închideri de mine în trecut. (I.L.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de