Comparat de PSD cu Erdogan pentru „decapitarea” directorilor din CJ Suceava, Gheorghe Flutur acuză PSD de rezistență la schimbare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că a constatat că există o rezistență la schimbare, pe care o înțelege, dar nu o acceptă, după ce a fost acuzat de PSD de metode „a la Erdogan” prin decapitări ca pe Bosfor, în ceea ce privește noua organigramă a Consiliului Județean Suceava, care prevede desființarea funcției de director general și a altor patru funcții de director, direcțiile respective urmând să fie reorganizate în servicii.

Gheorghe Flutur (4)

Flutur a spus că noua organigramă este o formulă mai simplă și eficientă de funcționare a structurilor din CJ Suceava pe orizontală și pe verticală, arătând că  scopul modificărilor este o activitate mai bună.

Consilierul județean PSD Alexandru Rădulescu a spus însă că nici proiectul prezentat și nici expunerea de motive nu-l conving că va fi eficientizată activitatea și că nu a explicat nici cum se întăresc aceste servicii.

El a arătat că prin noua organigramă sunt lezate câteva persoane care și-au făcut treaba, dar că este problema președintelui CJ Suceava să aprecieze cum vrea să lucreze aparatul din subordine.

Rădulescu a subliniat că noua organigramă va dilua reprezentarea Consiliului Județean Suceava în relațiile cu alte instituții.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că se poate vorbi de o „epurare a la Erdogan” cu decapitări ca pe Bosfor, mai ales că dispar funcții publice de conducere.

El l-a întrebat pe Gheorghe Flutur dacă are în vedere să revină la direcții în Consiliul Județean Suceava și când se va realiza această modificare.

Consilierul PNL Vasile Tofan a arătat că abordarea lui Nechifor nu este corectă și că ar trebui identificat  și ayatollahul care este în opoziție cu Erdogan, dar Nechifor i-a amintit lui Tofan că este într-o situație ingrată, fiind unul care a fost autorul unui puci eșuat. Nechifor a făcut referire la dorința lui Vasile Tofan, înaintea alegerilor din 2012, când a încercat să fie candidatul USL la funcția de primar al municipiului Fălticeni.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a replicat PSD că sub masca unui zâmbet cumsecade „e venin și otravă” și a cerut să se intre într-un regim normal și să nu se mai vorbească de Bosfor și Dardanele doar pentru apariții televizate.

„Cred că populația județului așteaptă de la noi să facem treabă. Dacă nostalgia organigramelor e prioritate la PSD, o înțeleg”, a spus Flutur care a menționat că nu se reduce nici un post.sedinta CJ Suceava, Flutur, Seredenciuc, Marian Nita (3)

El a mai spus că a constatat că există o rezistență la schimbare.

„O înțeleg, dar nu o accept”, a spus Flutur.

El a adăugat că a văzut „plânset sindicalist” la PSD, dar că nu a fost dat nimeni afară și că organigrama a fost realizată doar pentru eficientizara activității.

Totodată, Flutur a avertizat PSD să nu se aștepte să atace politic în CJ Suceava și să nu primească ripostă.

El a explicat că cei din PNL nu au vrut sp provoace și a solicitat să nu se mai facă diverse comparații cu personaje din alte țări. (Alin Dima)