Comparat de PSD cu Erdogan pentru „decapitarea” directorilor din CJ Suceava, Gheorghe Flutur acuză PSD de rezistență la schimbare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că a constatat că există o rezistență la schimbare, pe care o înțelege, dar nu o acceptă, după ce a fost acuzat de PSD de metode „a la Erdogan” prin decapitări ca pe Bosfor, în ceea ce privește noua organigramă a Consiliului Județean Suceava, care prevede desființarea funcției de director general și a altor patru funcții de director, direcțiile respective urmând să fie reorganizate în servicii.

Gheorghe Flutur (4)

Flutur a spus că noua organigramă este o formulă mai simplă și eficientă de funcționare a structurilor din CJ Suceava pe orizontală și pe verticală, arătând că  scopul modificărilor este o activitate mai bună.

Consilierul județean PSD Alexandru Rădulescu a spus însă că nici proiectul prezentat și nici expunerea de motive nu-l conving că va fi eficientizată activitatea și că nu a explicat nici cum se întăresc aceste servicii.

El a arătat că prin noua organigramă sunt lezate câteva persoane care și-au făcut treaba, dar că este problema președintelui CJ Suceava să aprecieze cum vrea să lucreze aparatul din subordine.

Rădulescu a subliniat că noua organigramă va dilua reprezentarea Consiliului Județean Suceava în relațiile cu alte instituții.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că se poate vorbi de o „epurare a la Erdogan” cu decapitări ca pe Bosfor, mai ales că dispar funcții publice de conducere.

El l-a întrebat pe Gheorghe Flutur dacă are în vedere să revină la direcții în Consiliul Județean Suceava și când se va realiza această modificare.

Consilierul PNL Vasile Tofan a arătat că abordarea lui Nechifor nu este corectă și că ar trebui identificat  și ayatollahul care este în opoziție cu Erdogan, dar Nechifor i-a amintit lui Tofan că este într-o situație ingrată, fiind unul care a fost autorul unui puci eșuat. Nechifor a făcut referire la dorința lui Vasile Tofan, înaintea alegerilor din 2012, când a încercat să fie candidatul USL la funcția de primar al municipiului Fălticeni.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a replicat PSD că sub masca unui zâmbet cumsecade „e venin și otravă” și a cerut să se intre într-un regim normal și să nu se mai vorbească de Bosfor și Dardanele doar pentru apariții televizate.

„Cred că populația județului așteaptă de la noi să facem treabă. Dacă nostalgia organigramelor e prioritate la PSD, o înțeleg”, a spus Flutur care a menționat că nu se reduce nici un post.sedinta CJ Suceava, Flutur, Seredenciuc, Marian Nita (3)

El a mai spus că a constatat că există o rezistență la schimbare.

„O înțeleg, dar nu o accept”, a spus Flutur.

El a adăugat că a văzut „plânset sindicalist” la PSD, dar că nu a fost dat nimeni afară și că organigrama a fost realizată doar pentru eficientizara activității.

Totodată, Flutur a avertizat PSD să nu se aștepte să atace politic în CJ Suceava și să nu primească ripostă.

El a explicat că cei din PNL nu au vrut sp provoace și a solicitat să nu se mai facă diverse comparații cu personaje din alte țări. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de