CJ Suceava nu a înființat comisie de anchetă la Spitalul Județean pentru a se constata dacă s-au folosit dezinfectanți Hexi Pharma după ce aceștia au fost interziși. Managerul spitalului a dat asigurări că nu au mai fost folosiți


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a respins, marți, înființarea unei comisii de anchetă care să verifice dacă s-au folosit dezinfectanți Hexi Pharma în Spitalul Județean Suceava după ce aceștia au fost interziși.

sedinta CJ Suceava, Flutur, Seredenciuc, Marian Nita (1)

Propunerea privind înființarea comisiei de anchetă a aparținut consilierului județean PSD Dan Ioan Cușnir, care a spus că este necesar să fie stabilit clar dacă au fost folosiți sau nu dezinfectanți Hexi Pharma în spitalul sucevean după ce aceștia au fost interziși pentru că planează suspiciuni în acest sens și că este bine ca o astfel de situație să nu afecteze imaginea spitalului.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că el nu consideră necesară înființarea unei asemenea comisii și că există organisme care să verifice aceste acuze.

El a mai spus că nu a văzut mare eficiență a comisiilor de anchetă când era în Parlament și crede că e datoria altor instituții să facă verificările.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus și el că este necesară o comisie care să verifice situația pentru că dorește ca toată lumea să afle ce s-a întâmplat la SJU Suceava.

Managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu, a declarat în plenul CJ Suceava că ar fi mai bune comisii care să contribuie la dezvoltarea spitalului și nu de comisii de anchetă.

El a cerut ca Spitalul Județean Suceava să fie scos din disputele de pe scena politică.

Totodată, Râmbu a dat asigurări că în SJU Suceava nu s-au folosit dezinfectanți Hexi Pharma după ce aceștia au fost interziși.

Consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, l-a felicitat pe Vasile Râmbu și echipa SJU Suceava și i-a mulțumit pentru lămuriri, că după retragerea produselor Hexi Pharma acestea nu au mai fost folosite în spitalul sucevean.

El a arătat că SJU Suceava trebuie să se poată proteja pentru că instituției spitalicești i se poate face mult rău prin diverse informații defăimătoare care au fost vehiculate în presă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de