750 de candidați înscriși în primele două zile ale sesiunii de admitere de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Sesiunea de admitere la Universitatea “Ştefan cel Mare”Suceava a debutat la începutul acestei săptămâni, iar în primele două zile s-au înscris 553 de candidaţi pentru studiile universitare de licenţă zi, alţi 52 la studiile de licenţă- învăţământ la distanţă şi 145 la studiile de master.

usv (2)

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. ing. Valentin Popa a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că numărul candidaţilor înscrişi în primele două zile ale sesiunii de admitere este cu 45 la sută mai mare decât cel înregistrat în sesiunea de admitere 2015.

De precizat este că pentru sesiunea de admitere la USV, la studiile universitare de licenţă sunt promovate 41 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1268 de locuri finanţate de la buget şi 1530 locuri cu taxă.

Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, 135 sunt alocate românilor de pretutindeni şi 23 sunt destinate elevilor originari din Republica Moldova care au susţinut examenul de bacalaureat în România.

La studiile universitare de licenţă sunt promovate 565 de locuri la forma de învăţământ la distanţă (ID), repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 36 de programe, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava oferă 594 de locuri fără taxă, dintre care 4 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă şi 64 celor din Republica Moldova, iar alte 1000 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

Pentru studiile de doctorat, universitatea scoate la concurs 33 de locuri fără taxă (16 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 17 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). Acestora li se mai adaugă 67 de locuri cu taxă (pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă) şi 4 locuri pentru tineri de origine română din Republica Moldova, ţări învecinate şi Diaspora (1 loc cu bursă şi 3 locuri fără bursă), se precizează în comunicatul de presă al USV

Oferta educaţională a universităţii include şi 410 locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi 1350 de locuri pentru programele de formare continuă.

Reamintim că sesiunea de admitere 2016 la USV se desfăşoară în perioada 18 – 25 iulie (fără duminică, 24 iulie), urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 5 – 12 septembrie (fără duminică, 11 septembrie).

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de