Viceprimarul Lucian Harșovschi: Cele mai importante licitații ale noastre sunt contestate

Viceprimarul Lucian Harsovschi sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava-TEXT  LIVE.

Lucian Harsovschi

”Ceea ce afirm azi aici este rodul unei munci in echipa a consilierilor PNL condusi de Ion Lungu. Ce se face e datorita deciziilor luate de vechiul deliberativ caruia ii multumesc. A fost un buget de dezvoltare propus de Lungu pentru modernizarea orasului de la scara blocului.

Avem peste 2100 m liniari de bordura mica si 1700 m de bordura mare deja montate pe Mihai Viteazu, care va avea in curand 216 locuri de parcare avizate de Politia Rutiera.

Am luat decizia ca toate caminele si canalele care nu sunt conforme vor fi inlocuite in oras. Nu mai putem continua ca pana acum.

Noua legislatie cu privire la achizitiile publice se aplica de la jumatatea acestui an. Cel mai important e ca toate achizitiile se vor face electronic. E de salutat acest lucru. Dar e si o problema, ca toate achizitiile, cele de 15-20 de lei, cat e o cutie de ierbicid, se face prin acest serviciu de achizitii publice. Vrem sa mai angajam oameni acolo.

Cele mai importante licitatii ale noastre sunt contestate. Refacerea multianuala a strazilor e un exemplu. Speram ca in perioada urmatoare sa dispara aceste contestatii. Un alt exemplu e zona de agrement Tatarasi.

Lucram la o licitatie pentru modernizarea unor puncte termice. Dupa demersurile facute de primarul Ion Lungu, municipiul primeste peste 8 milioane lei.

Un lucru foarte bun e ca toate scolile au fost solicitate sa puna la dispozitie terenurile de sport pentru perioada de vara. Le transmit clar conducerilor scolilor ca toti consilierii PNL vor face orice ca terenurile sa fie deschise pentru doritorii de sport si vom merge pana la a gandi altfel repartizarea de sume anuale in caz de refuz.

Ieri am fost pe strada Oituz ca sa vad de ce este atat de mare deranjul acolo. Acolo se fac lucrari de reparatii. Oamenii au dreptate ca cei care fac aceste lucrari nu le fac asa cum ar trebui. Am cerut verificarea lucrarilor mai indeaproape si celor de la serviciul administrare strazi sa mearga mai mult pe teren.”