Unitățile școlare care nu pun la dispoziția sucevenilor terenurile de sport riscă să rămână fără ele


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că unitățile școlare din municipiu trebuie să pună la dispoziția sucevenilor, în afara programului de învățământ, terenurile de sport, atrăgând atenția că, în caz contrar, respectivele terenuri vor fi preluate în administrarea Primăriei.Lucian Harsovschi

Harșovschi a spus într-o conferință de presă că terenurile de sport ale școlilor sunt ale municipalității și că sunt date doar în administrare școlilor.

El a explicat că, dacă până acum, darea în administrare era pe mai mulți ani, de anul trecut contractul de administrare e pe un singur an și trebuie reînnoit anual.

Astfel, dacă școlile nu vor pune la dispoziția sucevenilor, în afara orelor de școală, aceste terenuri, riscă să fie preluate în administrarea municipalității.

„Vom lua la Primărie terenurile”, a spus viceprimarul.

El a cerut Consiliilor de Administrație ale școlilor să deschidă aceste terenuri pe perioada vacanțelor și după orele de curs.

Harșovschi a spus că a primit de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” o adresă în care se precizează că terenul de sport este deschis publicului zilnic între orele 14-16 și duminica între orele 10-12 și că așteaptă astfel de anunțuri de la toate unitățile școlare din municipiu.


Intră acum și în grupul de