Odiseea PSD vs. PDL – Cine a avut mai multe avantaje de pe urma lui Omar Hayssam?


Intră acum și în grupul de

Schimbul de replici între presedintele PSD Suceava si cel al PDL Suceava, privind relatiile de afaceri cu sirianul Omar Hayssam, continua. Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, i-a cerut, vineri, presedintelui PDL Suceava, Gheorghe Flutur, sa spuna public daca a primit sau nu fonduri banesti pentru campania electorala din 2004 de la firme ale lui Omar Hayssam. Acesta a afirmat într-o conferinta de presa ca se astepta ca un reprezentant al partidului aflat la guvernare sa reactioneze la declaratia sa privind finantarea campaniei electorale a Aliantei DA prin firmele din Suceava ale lui Omar Hayssam, dar ca a raspuns „cel care se afla cu musca pe caciula”. Gavril Mîrza s-a referit la declaratia presedintelui PDL Suceava, Gheorghe Flutur, care a afirmat, joi, ca sirianul Omar Hayssam a beneficiat în 2003, în timpul guvernarii PSD de rambursari de TVA în judetul Suceava în valoare de 13,2 miliarde de lei vechi.

Acesta a mai mentionat ca totusi, cel „cu musca pe caciula” nu spune ca a primit sau nu finantari de la firmele lui Hayssam, ci ca sirianul a beneficiat de rambursari de TVA „de parca Mîrza sau Geoana conduceau DGFP Suceava”.

Gavril Mîrza a declarat, miercuri, ca sirianul Omar Hayssam a finantat cu zeci de miliarde de lei vechi, campania electorala a fostei Aliante PNL-PD si a mentionat ca are date exacte cu privire la sponsorizarile pe care Omar Hayssam le-a facut Aliantei DA, exemplificând cu o suma de sapte miliarde de lei vechi din conturile unei firme din Suceava apartinând sirianului ce au avut ca destinatie o fundatie din Bucuresti.

De asemenea, Gavril Mîrza, i-a cerut lui Gheorghe Flutur sa prezinte populatiei judetului ce a facut concret pentru acest judet de când este senator. „Nu a fost în stare cât a fost director la Directia Silvica si senator timp de doua mandate sa termine podul de la Vârvata, peste un pârâu. A facut petreceri, a tras tâta vacii si a pupat vitei în bot”, a spus Gavril Mîrza care a adaugat ca nici pentru satul lui, Botosana, Gheorghe Flutur nu a atras fonduri si ca tot Consiliul Judetean Suceava a finantat si drumul din localitate si alte obiective.

Presedintele PSD Suceava l-a mai acuzat pe Gheorghe Flutur „minte cu nerusinare” când spune ca datorita lui au fost atrase în judet importante fonduri guvernamentale.

„Parca Suceava nu ar fi primit bani de la Guvern înainte ca el sa fie ministru si dupa ce si-a terminat mandatul”, a spus Gavril Mîrza.

Replica lui Gheorghe Flutur, a venit imediat, acesta afirmând ca presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, este „foarte iritat” atunci când PDL vorbeste de colegul sau de partid, Omar Hayssam, ce a beneficiat, în mandatele PSD de privatizari si rambursari de TVA în judetul Suceava.

Gheorghe Flutur spune ca nu stie de nici o sponsorizare a firmelor lui Omar Hayssam catre PNL în perioada când a fost membru al acestui partid, si a mai adaugat ca „pufoaicele moda Omar” folosite de PSD în campania electorala le-au adus ghinion si ca acum, acestia, încearca „sa spele rusinea” atacând adversarii politici.

Presedintele PDL Suceava mai spune ca singura explicatie a starii de nervozitate a lui Gavril Mîrza este aceea ca e obosit la al patrulea mandat la Consiliul Judetean. „Îl asigur ca, împreuna cu electoratul, îi vom da liber sa se relaxeze si vom arata cum se administreaza eficient un judet cu un potential enorm, risipit în 18 ani de tranzitie”, a mai adaugat Gheorghe Flutur. 


Intră acum și în grupul de