Mai mulți șoferi băuți depistați de polițiștii suceveni după sărbătoarea de Sf. Ilie


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au acţionat, miercuri, de Sf. Ilie, pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, o prioritate constituind-o identificarea şoferilor care conduc vehicule după ce au consumat alcool, aceştia reprezentând un pericol real siguranţa traficului rutier.

accident alcooltest

Acţiunile au fost concentrate în partea a doua a zilei, iar  în doar câteva ore  fiind testate cu aparatul etilotest  peste o sută de persoane, fiind identificaţi mai mulţi şoferi băuţi. În funcţie de valoarea alcoolemiei constatate, iar în cinci cazuri au fost întocmite şi dosare de cercetare penală.

Astfel, miercuri la ora 21.35, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona pentru depistarea  conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice pe DJ 177 A din comuna Ostra, a oprit autoturismul, condus de un tânăr de 30 ani, din comuna Berchişeşti.

Deoarece șoferul emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”.

Joi dimineața la ora 04.12, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au oprit o  autoutilitara care circula pe o stradă din cartierul Burdujeni.

 S-a constatat că la volanul autoutilitarei se afla  un bărbat de 35 de ani, din municipiul Suceava şi s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Şoferul a fost condus la sediul Poliţiei Mun. Suceava, unde, în prezenţa unui martor a refuzat să se deplaseze la Spitalul Judeţean Suceava în vederea prelevării de probe biologice de sânge.

 Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuz de prelevare de probe biologice de sânge”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de