Suceveanul Mihai Androhovici, ambasador pentru România al Săptămânii Europene a Sportului

Vicepresedintele Federatiei Române ”Sportul pentru Toți”, suceveanul Mihai Androhovici, a fost nominalizat ambasador pentru România al Săptămânii Europene a Sportului (SES), alături de ministrul secretar de Stat la Ministerul Tineretului si Sportului, Narcisa Lecusanu.
mihai androhovici 2
Cei doi vor reprezenta țara noastră în cadrul acestei acțiuni a Comisiei Europene din luna septembrie 2016.

Potrivit unui comunicat al Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” (AJSPT) Suceava, după succesul remarcabil de la prima ediţie, desfăşurată anul trecut, când au participat în cele peste 7.000 de activităţi organizate în toate ţările Uniunii Europene şi alte 5 ţări de pe continent mai bine de 5 milioane de persoane, Comisia Europeană, prin Direcţia de Sport va continua să dezvolte Săptămâna Europeană a Sportului, ediţia a II-a urmând să se  desfăşoare în perioada 10-17 septembrie 2016.

”De data aceasta, programarea amplei acţiuni la nivel continental aflată sub semnul practicării activităţilor fizice – sportive în comunităţi a ţinut seama şi de unele propuneri venite din partea coordonatorilor naţionali, una dintre aceste idei fiind lansată de Federaţia Română Sportul pentru Toţi, care, sprijintă şi de alte ţări, a cerut apropierea datei de desfăşurare a SES de începerea anului şcolar în mai multe ţări europene, în locul sintagmei iniţiale, <<prima săptămână a lunii septembrie>>”, precizează sursa citată.
În acest fel, se menționează în comunicat scopul principal al Săptămânii Europene a Sportului, atragerea spre mişcării practicării activităţilor fizice – sportive a cât mai multor europeni, este, pe de o parte, mai uşor de atins, iar pe de altă parte, ţine seama şi de o realitate destul de răspândită în societatea modernă – “concurenţa” altor preocupări de timp liber în rândul copiilor şi tinerilor în detrimentul activităţilor sportive.

”Tot ca o noutate, impusă de ceea ce s-a constatat la ediţia iniţială, SES 2016 este deschisă întregii Europe, cu o caracteristică descentralizată, în strânsă colaborare cu coordonatorii naţionali şi cu numeroşii parteneri, fiind structurată în continuare în jurul unor teme de interes: mediul educaţional, acum mai lesne de cooptat ca urmare a noilor date de desfăşurare, activităţile în aer liber, cluburile sportive şi centrele de fitness”, arată susra citată.

În ce priveşte România, ca şi anul trecut, când s-au obţinut rezultate remarcate la Bruxelles, coordonator naţional este tot Federaţia Română Sportul pentru Toţi, în strânsă şi continuă acţiune comună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, co-finanţator al proiectului.

În comunicatul AJSPT Suceava se mai arată că ambasadorii SES pentru România sunt anul acesta Narcisa Lecuşanu, secretar de stat MTS, şi Mihai Androhovici, vicepreşedinte al FRST, cele două entităţi stabilind un program concret, ce va fi dat publicităţii pe măsură ce se va dezvolta organizarea importantului eveniment.
Evenimentul sportiv Săptămâna Europeană a Sportului este co-finanţat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. (Irina Lițu)