Intră acum și în grupul de
Ingrediente:
1 litru de lapte, 3 oua, 3-4 linguri apa minerala, 1/4 lingurita sare, 100 g. unt sau untura, 250 g. smântâna, 150 gr. brânza framântata sau rasa, faina cât cuprinde.
Preparare :
Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin câte putin, la fel ca la clatite. Se prajesc clatitele, punându-le pe masura ce sunt gata, într-o cratita. Fiecare clatita se unge cu pana muiata în unt topit si se presara cu brânza rasa sau framântata. Ultima clatita care se asaza în cratita se unge cu unt fara a se presara cu brânza.
Se acopera cratita si se pune într-un vas cu apa clocotita pe foc. Se lasa astfel sa fiarba încet pâna când clatitele devin fierbinti. Inainte de a se servi, se rastoarna pe o farfurie, se taie în felii ca un tort.
Intră acum și în grupul de