Budinca de clatite cu branza


Intră acum și în grupul de

      Ingrediente:

      1 litru de lapte, 3 oua, 3-4 linguri apa minerala, 1/4 lingurita sare, 100 g. unt sau      untura, 250 g. smântâna, 150 gr. brânza framântata sau rasa, faina cât cuprinde.

      Preparare :

      Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin câte putin, la fel ca la clatite. Se prajesc clatitele, punându-le pe masura ce sunt gata, într-o cratita. Fiecare clatita se unge cu pana muiata în unt topit si se presara cu brânza rasa sau framântata. Ultima clatita care se asaza în cratita se unge cu unt fara a se presara cu brânza.  
      Se acopera cratita si se pune într-un vas cu apa clocotita pe foc. Se lasa astfel sa fiarba încet pâna când clatitele devin fierbinti. Inainte de a se servi, se rastoarna pe o farfurie, se taie în felii ca un tort.


Intră acum și în grupul de