Ședință comună Suceava-Cernăuți în toamna acestui an, au convenit șefii administrațiilor din cele două regiuni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, sâmbătă, că o ședință comună a Consiliului Județean Suceava și Consiliului Regional Cernăuți se va organiza în toamna acestui an. Flutur a declarat după o întâlnire cu președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, care s-a aflat sâmbătă la Suceava la invitația sa că încă nu s-a stabilit unde se va defășura ședința comună, dar consideră că aceasta ar trebui organizată la Suceava.

Munteanu Ivan Flutur

Președintele CJ Suceava a mai declarat că această ședință trebuie temeinic pregătită întrucât sunt  multe teme care așeaptă răspuns.

Flutur a subliniat că președintele Consiliului Regional Cernăuți, un o tânăr, a venit cu o agendă plină de propuneri și că și el își pune toată disponibilitatea ca să fie intensificate relațiile cu cei din regiunea Cernăuți.

Gheorghe Flutur a mai declarat că după discuțiile cu omologul său din Cernăuți au fost stabilite grupurile de lucru pe o serie de teme urgente precum derularea unor proiecte transfrontaliere și deschiderea punctelor de frontieră de la Vicovu de Sus și Ulma .

” Am discutat despre coridoarele de transport și mă refer aici la drumul de la Baltica la Marea Neagră, am discutat despre relația între aeroporturi și o colaborare mai bună pe această linie mai ales că aeroportul nostru de la Suceava oferă condiții de zbor internațional începând din luna august. Am trecut în revistă o serie de probleme legate de relațiile noastre cu universitățile de la Cernăuți și Suceava”, a declarat președintele CJ Suceava.

Președintele Consiliului Regional Cernăuți a spus la rândul său că sunt multe proiecte care finalizate, iar altele trebuie începute.

„Deputații din Consiliul Regional Cernăuți așteaptă ca noi să venim cu vești noi în legătură cu întâlnirea comună, cu ședința comună a celor două consilii și iată că am ajuns la o concluzie pozitivă. Sunt multe proiecte, multe lucruri pe care trebuie să le ducem la capăt și altele pe care trebuie să le începem și cînd vom îndeplini ceea ce promitem astăzi oamenilor atunci vom avea și un viitor. Cred că vom avea un viitor bun. Avem foarte multe lucruri comune, avem o istorie și suntem nevoiți ca să facem tot ce e posibil ca ambele părți să trăiască în țări europene susținute de politici care fac totul pentru oameni”, a declarat Ivan Muntean. (N.B.)


Intră acum și în grupul de