Nouă noi locuri de joacă în municipiul Suceava vor fi amenajate cu un milion de lei


Intră acum și în grupul de

Un număr de nouă locuri de joacă ar urma să fie amenajate în municipiul Suceava cu circa un milion de lei, potrivit unui proiect de hotărâre supus aprobării Consiliului Local Suceava.

Loc de joaca Burdujeni

Astfel, conform proiectului, ar urma să fie amenajate locuri de joacă pe Strada Plevnei, pe o suprafață de  195 de mp, pe Strada Eroilor, la blocul 123 pe o suprafață de  42 mp ,  pe  Strada Amurgului, la blocul 31 cu o suprafață de 100 mp, pe Strada Samoil Isopescu la blocul M, pe 100 mp, pe strada Mărești la blocul A3 pe o suprafață de 100 mp și la blocul A 12 pe o suprafață de 42 mp, pe Strada Lalelelor un loc de joacă cu 100 mp, pe Bulevardul G. Enescu, la Liceul Sportiv, pe 100 mp și pe Strada Mesteacănului pe 195 de mp.

Potrivit expunerii de motive, strategia de dezvoltare și amenajare a spațiilor verzi impune acordarea unei atenții deosebite înființării și de noi parcuri și locuri de joacă.

Totodată, se arată că în conformitate cu legislația actuală, autoritățile locale sunt obligația refacerii peisagistice și ecologică a zonelor deteriorate, să adopte măsuri pentru întreținerea spațiilor verzi, a arbori lor și arbuștilor decorativi, de a reabilita și amenaja locurile de joacă pentru copii.

În expunerea de motive, primarul arată că locurile de joacă  au un rol important în stimularea atât a dezvoltării fizice cât  și a celei intelectuale  a  copiilor, iar o amenajare  adecvată  a  spațiului de joacă  oferă  copiilor  oportunități  excelente  pentru  o bună  creștere și dezvoltare precum și pentru petrecerea timpului liber în mod agreabil.

Mai mult, el susține că scopul principal al unui loc de joacăe este bucuria copiilor, acesta creând un mediu propuce pentru stimularea imaginației, sociabiltății, dezvoltării fizice și a abilităților de coordonare motorie.

În ceea ce privește locurile de joacă ce vor fi amenajaate acestea vor avea leagăne, balansoare, echipamente de arc elicoidal, care să satisfacă dorința de mișcare a copiilor, asigurându-se petrecerea timpului liber în condiții de siguranță.

Totodată, în zonele respective vor fi montate și bănci și coșuri de gunoi.


Intră acum și în grupul de