Deputatul PSD Adomnicai are impresia ca Traian Basescu s-a blocat si paseaza problema numirii ministrului justitiei

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai- membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a apreciat ca în cazul numirii liberalului Norica Nicolai în functia de ministru al Justitiei, presedintele Traian Basescu a intrat într-o situatie de blocaj, încercând sa paseze problema Parlamentului desi nu era necesara consultarea acestei institutii.

Mirela Adomnicai a declarat ca în cazul Noricai Nicolai este vorba doar de o înlocuire a ministrului Justitiei si nu este necesar avizul Parlamentului, care în mod normal se solicita doar în cazul unei remanieri cu schimbarea configuratiei politice a Cabinetului Primului Ministru.

„Impresia mea este ca Traian Basescu s-a blocat si neavând alta solutie paseaza problema Parlamentului sugerând astfel ca Parlamentul trebuie sa-si asume responsabilitatea”, a explicat parlamentarul sucevean.

Deputatul Adomnicai s-a plasat de foarte multe ori în tabara celor care îl critica pe Traian Basescu, argumentele invocate de aceasta fiind confirmate apoi de Curtea Constitutionala sau de Parlament.