Eurodeputatul Catalin Nechifor a demisionat de la sefia TSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist sucevean, Catalin Nechifor, si-a anuntat, duminica, demisia din functia de presedinte al TSD Suceava aratând ca în urma mandatului sau judetul Suceava va fi singurul din tara care respecta unul dintre criteriile socialistilor europeni, privind reprezentarea tinerilor în administratia publica locala. Catalin Nechifor a explicat într-un comunicat de presa ca a demisionat din functia de presedinte al Tineretului Democrat Suceava, dupa aproape patru ani de mandat, timp în care organizatia de tineret a reusit sa devina “un actor important al politicii locale, nationale si europene”. Acesta mentioneaza ca TSD Suceava s-a implicat în ultimii ani în majoritatea actiunilor de partid câstigând batalii electorale importante, subliniind ca cel mai important câstig pentru tineri îl reprezinta decizia PSD Suceava de a include cel putin un tânar pe un loc eligibil pe listele de consilieri locali în toate comunitatile locale din judet.

„Aceasta deschidere reprezinta o recunoastere a rolului important pe care organizatia de tineret l-a jucat în ultimii ani si, în acelasi timp, o obligatie a tinerilor de a se implica în campaniile electorale si de a determina o largire a spectrului politic, catre zona de tineret, care nu a fost pâna acum un bazin electoral de stânga, asa cum ar fi firesc si cum, de altfel este, în majoritatea statelor europene”, spune Catalin Nechifor în comunicat.

Acesta mai subliniaza ca mandatul sau continua prin calitatea de prim-vicepresedinte PSD, perioada politica urmatoare fiind dedicata exclusiv câstigarii alegerilor locale, acest lucru însemnând majoritatea primarilor si a consiliilor locale, precum si pastrarea conducerii Consiliului Judetean Suceava.  

“La nivel national, în calitate de vicepresedinte TSD România, obiectivul nostru principal în prima jumatate a anului 2008 îl constituie recâstigarea statutului de cea mai importanta forta politica româneasca. Ramân în continuare alaturi de tineri, un sustinator al modernizarii partidului catre un model european, care sa se concretizeze într-o voce puternica a Partidului Socialistilor Europeni, aici, la frontiera de est a Uniunii Europene”, mai spune Eurodeputatul socialist sucevean, Catalin Nechifor.

Organizatia judeteana de tineret a PSD Suceava va fi condusa interimar de Ioan Corjuc, actualul secretar executiv al  TSD Suceava. 


Intră acum și în grupul de