147 de politisti de frontiera au fost sanctionati in 2007


Intră acum și în grupul de

Sedinta de evaluare a activitatilor desfasurate de catre Directia Politiei de Frontiera Radauti si structurile subordonate, în  anul 2007 a avut loc la Casa de Cultura a MIRA din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures. La aceasta sedinta au participat ofiteri cu functii de conducere din cadrul Directiei, I.J.P.F. Suceava si I.J.P.F. Maramures, sefii institutiilor judetene din Maramures, precum si reprezentantii celorlalte structuri MIRA din judet, activitatea desfasurata fiind prezentata de comisarul sef de politie Ion Pop – Directorul D.P.F. Radauti.

D.P.F. Radauti are în coordonare doua judete – Suceava si Maramures, asigurând supravegherea si controlul  frontierei de stat româno – ucrainene pe o lungime de  274,415 Km (187,868 Km uscat si 86,547 km  apa).  

Din punctele prezentate în cadrul bilantului nu a lipsit capitolul sanctiunilor disciplinare aplicate lucratorilor. Astfel anul trecut un numar de 147 de politisti de frontiera au fost sanctionati.

      

„Desi în cursul anului 2007, conducerea a dispus masuri ferme care sa conduca la respectarea de catre întreg personalul a actelor normative ce reglementeaza activitatile specifice, în structurile directiei un numar de  147 de politisti si 7 personal contractual au comis 164 de abateri disciplinare. Urmare a savârsirii abaterilor disciplinare, sanctiunile aplicate au constat în: mustrare scrisa – 85, diminuarea drepturilor salariale – 42, amânarea promovarii în gradul profesional urmator – 29, destituirea din politie – 5” se precizeaza într-un comunicat al D.P.F. Radauti.

Pe de alta parte , se mai mentioneaza ca în perioada supusa evaluarii, pentru rezultate foarte bune în activitate au fost acordate un numar de 3115 recompense  ce constau în multumiri scrise, premii în bani, ridicari de sanctiuni, avansari înainte de termen. 


Intră acum și în grupul de