Noi amanunte in cazul spargatorilor de oficii postale si agentii bancare


Intră acum și în grupul de

Continuând cercetarile cu privire la furturile din oficiile postale si agentiile bancare, înregistrate recent pe raza judetului Suceava, politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Suceava au gasit îngropata în padurea din satul Bradatel, comuna Horodniceni, casa de bani sustrasa din incinta Oficiului Postal Slatina, precum si 3 stampile – ce urmeaza a se stabili cui apartin, si un ecuson postal, toate bunurile urmând a fi examinate în conditii de laborator.

În perioada 28.11.2007–16.12.2007, persoane necunoscute au comis pe raza judetului Suceava mai multe furturi de la oficii postale si agentii bancare, precum si o tentativa de furt, sustragând astfel bunuri si valori în suma totala de 22.350 lei.

Valorificând informatiile si probatoriul existent, la 26.12.2007 politistii suceveni au procedat la materializarea acestora, stabilindu-se ca principalii suspecti ai comiterii faptelor sunt M. ADRIAN, în vârsta de 21 ani din orasul Otelul Rosu, judetul Caras Severin, P. ALEXANDRU, în vârsta de 21 ani din orasul Salcea, judetul Suceava si C. PAVEL, în vârsta de 30 ani din comuna Horodniceni, judetul Suceava -ultimul cu antecedente penale, toti fara ocupatie.

Înainte de a comite furturile, cei trei verificau daca obiectivele aveau sisteme de paza, astfel vizate erau acelea ale caror sisteme de paza erau precare sau puteau fi scoase din functiune -întreruperea curentului electric de alimentare prin taierea cablurilor electrice cu o foarfeca izolata.. De asemenea, pentru deplasari a fost folosit un autoturism înmatriculat în Germania.

În cursul zilei de 27 decembrie 2007, cele trei persoane au fost conduse la Parchetul de pe lânga Judecatoria Suceava cu propunere de arestare preventiva, solutie care a fost însusita numai fata de P. Alexandru si M. Adrian, iar pentru acestia Judecatoria Suceava a emis mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile. Fata de învinuitul C.Pavel, Judecatoria Suceava a emis pe data de 28 decembrie 2007 mandat de arestare preventiva. Totodata, a fost indisponibilizat mijlocul de transport folosit la comiterea infractiunilor prezentate.

Politisti de la Serviciul Cercetari Penale, Serviciul de Investigatii Criminale si Biroul Politiei Rurale Suceava au continuat cercetarile în vederea stabilirii întregii activitati infractionale, astfel s-a ca autorii unui furt comis în 08/09.12.2007 din incinta unei firme din Rotopanesti, sunt învinuitii tot P. Alexandru, M. Mircea-Adrian si C. Pavel. Atunci, acestia au sustras bauturi alcoolice, produse alimentare, preparate, dulciuri, articole de îmbracaminte, în valoare totala de peste 1.000 lei, prejudiciu recuperat în proportie de 55 la suta.   


Intră acum și în grupul de