Pisica turbata la Botosenita Mare – Calafindesti


Intră acum și în grupul de

Trei suceveni vor trebui sa urmeze tratament antirabic dupa ce au intrat în contact cu o pisica turbata din Botosenita Mare, comuna Calafindesti. Boala a fost confirmata sâmbata, prin buletinul de analiza nr.78/12.01.2008 eliberat de Directia Sanitara Veterinata si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava-Laboratorul veterinar de stat.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, în urma anchetei epidemiologice preliminare s-a stabilit ca în contact cu pisica turbata au intrat proprietarul acesteia, Smighelschi Ion si Smighelschi Maria si un consatean, Lazurca Traian toti din Botosenita Mare.

Petrea Dulgheru mai mentioneaza ca, în aceste conditii se va trece la vaccinarea antirabica de necesitate în interval de 7 zile a tuturor animalelor din focar: cabaline, bovine, ovine, caprine si porcine si se va face catagrafierea si vaccinarea de completare a tuturor câinilor si pisicilor din focar care au fost vaccinati în campania din trimestrul IV 2007. Acesta mai precizeaza ca fost anuntata despre acest episod de rabie Autoritatea de Sanatate Publica Suceava care va lua masura vaccinarii antirabice a tuturor persoanelor care au luat contact cu pisica respectiva.


Intră acum și în grupul de