Acasă Actualitate Flutur vrea să-i convingă pe premierul Dacian Cioloș și pe ministrul Mediului...

Flutur vrea să-i convingă pe premierul Dacian Cioloș și pe ministrul Mediului că județul Suceava are cel mai mare grad de expunere la inundații


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu primarii și responsabilii sistemului de gospodărire a apelor privind investițiile în amenajarea cursurilor de apă că județul Suceava a fost văduvit de fonduri pentru lucrări de protecție împotriva inundațiilor.

flutur consiliu judetean harasim balan lungu (9)



El a arătat că administrațiile locale din județ trebuie să fie unite și să invite pe premier și pe ministrul Mediului la o întâlnire în care să se discte despre Suceava, ca judeţul cu gradul cel mai mare de expunere la inundaţii.

Flutur a spus că anul acesta pentru județul Suceava s-au alocat fonduri de 1,3 milioane de lei pentru combaterea inundaţiilor, bani care nu ajung nici pentru lucrările care sunt necesare la Voitinel sau Arbore.

„Din acest motiv trebuie să o invităm pe doamna ministru pentru o prioritizare a investiţiilor”, a declarat Flutur care consideră că judeţul Suceava trebuie obţină finanţări europene pentru proiectele mari de investiţii pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.

 

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret, Emil Vamanu a arătat în cadrul ședinței că suma pe care Ministerul Mediului a alocat-o judeţului Suceava pentru anul acesta este de 1,3 milioane de lei necesară pentru trei obiective de investiţii, iar din fondurile proprii ale instituţiei mai sunt alocate 6,3 milioane de lei, pentru alte patru investiţii și a recunoscut că sumele de bani alocate sunt mici.

El a mai spus că în urma inundațiilor din acest an cele mai multe localități afectate sunt din judeţul Suceava și a menționat că în urma inundaţiilor au apărut probleme şi la lucrările deja realizate pe cursurile de apă.

Totodată, Vamanu a spus că pentru judeţul Suceava sunt deja pregătite 16 studii de fezabilitate pentru proiecte de lucrări pe cursurile de apă.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version