Flutur: Programul ”Hai în Bucovina” este de fapt o invitație pentru toți cei care doresc să vină și să stea aici


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, sustine o conferinta de presa:

Flutur (2)

”Programul <<Hai in Bucovina>> este de fapt o invitatie pentru toti cei care doresc sa vina aici si sa stea aici. Va fi un program axat pe 12 piloni.

Vom dedica perioada ianuarie-februarie pentru Bucovina-cercetare si inovatie, cu partener de baza USV, dar si alte institutii.

Festivalul International al Artelor <<Ciprian Porumbescu>> va trebui sa devina o scoala si o tribuna puternica de la Stupca.

Festivalul Stefanian care va avea loc in iunie, din 24, va fi un program foarte amplu si vom avea, incepand de luni, intalniri cu parteneri din Ucraina si Moldova.

Intalniri bucovinene va trebui sa capete o amploare mai mare si dimensiunea Bucovinei va trebui pusa mai bine in valoare cu ocazia acestui festival.

Am ales sa deschidem duminica, la Muzeul de Istorie, Luna Diasporei si avem onoarea sa inauguram o investitie pe care am inceput-o in 2009 si care e o carte de vizita.

Dupa restaurare, Muzeul de Istorie al Bucovinei devine singurul din Romania cu depozite de tezaur si cu vitrine climatizate. E singurul care trateaza zona din perioada comunista.

Cetatea de Scaun va inaugura, tot duminica, expozitia permanenta si am tinut si tin foarte mult la acest proiect.

Cetatea are personalitate si dorim sa oferim publicului asta. Si Muzeul si Cetatea sunt motive ca sa ii chemam pe oameni in Bucovina.

Vine la Suceava presedintele Regiunii Schwaben si autoritatile de la Cernauti. Asteptam si confirmare de la primarul din Chisinau.

Duminica, la ora 19, cu 12 salve de tun, vom fi asteptati in Cetatea de Scaun a lui Stefan, cu toti invitatii la inaugurarea expozitiei permanente. Tot duminica, patru actori de la Teatrul din Botosani vor avea o prezentare de 35 de minute din <<Apus de soare>> pe zidurile Cetatii de Scaun.

Am discutat si cu politia rutiera de dimineata si va fi destul de multa animatie in perioada asta catre Putna, Cacica si Hagigadar.

As vrea sa fac un rezumat al primei luni de administratie Flutur. Am venit cu o echipa de consilieri si am reorganizat aparatul CJ.

Actiunile de deblocare a unor proiecte si mari proiecte si demersurile mele si ale echipei au fost in sensul accelerariii unor proiecte care privesc Suceava.

Pana in septembrie va trebui actualizat proiectul pentru soseaua de centura a Sucevei si sper ca apoi sa fie scoase la licitatie lucrarile de executie.

Vom da drumul la covor asfaltic catre Putna si cel de la Valea Bistriei intre Crucea si Brosteni.

Primarul de la Campulung s-a implicat foarte mult pentru partia de schi de pe Rarau. Sunt bani la Autoritatea de Turism si este o HG ca cei de la ANT sa devina ordonatori de credit si sa putem da drumul la bani pentru partie cat mai rapid.

Dupa cum vedeti, fac naveta la Pojorata la doua zile ca sa deblocam lucrurile. Cu 12 voturi pentru si o abtinere consilierii au dat drumul la proiect ca sa fie trecut terenul catre CJ Suceava. Din pacate, la Moara, se reiau procedurile pentru refacerea licitatiei.

O sa o invitam pe doamna ministru a Mediului la Suceava pentru ca in ultimii ani nu s-a investit mai nimic pentru indiguirea raurilor din judet. Suntem un judet cu risc.

Speram sa fluidizam cat mai repede traficul in centrul Sucevei. Au fost probleme mari cu blocarea de acum.

Am propus prefectului sa avem intalniri mai aplicate cu sefii institutiilor din subordinea sa. Trebuie sa fim foarte atenti si nu sa vedem cum facem poze pe Facebook langa centrala de rumegus cainandu-i pe dorneni in luna februarie.”


Intră acum și în grupul de