Programul „Hai în Bucovina!” debutează luna viitoare și se va desfășura pe parcursul întregului an


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri că dorește ca Bucovina să fie mai bine prezentată atât în plan național cât și internațional, subliniind că programul „Hai în Bucovina!” este cel care oferă motive pentru ca zona să fie vizitată.

Șeful administrației județene sucevene a prezentat în cadrul unei conferințe de presă principiile programului „Hai în Bucovina!” care are ca scop atragerea de turiști și investitori.

Potrivit lui Flutur, acest program se va desfășura pe parcursul întregului an și va include numeroase manifestări.

Astfel, programul are 12 piloni importanți, câte unul pentru fiecare lună a anului.

Președintele CJ Suceava a arătat că „Hai în Bucovina!” debutează din luna august cu „Luna diasporei” și este continuat în septembrie cu  proiectul „Produs în Bucovina” care va consta în târguri de toamnă organizate în țară și străinătate.

Flutur (3)

Programul continuă cu „Toamnă la Voroneț” în luna octombrie, fiind urmat în noiembrie cu „Zilele Bucovinei” când se sărbătorește unirea Bucovinei cu România.

În decembrie se organizează proiectul „Crăciun în Bucovina”, fiind urmat de proiectul „Bucovina-cercetare și inovație”, realizat în cooperare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În următoarele luni se organizează „Paștele în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, „Festivalul Internațional al Artelor Ciprian Porumbescu”, „Festivalul Internațional Ștefanian” la care participă reprezentanți au tuturor celor 40 de ctitorii ale lui Ștefan cel Mare, urmat de „Întâlniri Bucovinene” o sărbătoare a tradițiilor bucovinenilor din regiuni ale Europei și se va încheia cu „Pelerin în Bucovina”.

Flutur a ținut să evidențieze că programul „Hai în Bucovina!” este o invitație pentru cei care nu sunt din zonă, dar și pentru localnicii care doresc să afle mai mult, dar este și o invitație pentru turiști, investitori sau pentru cei care doresc să se stabilească aici sau să-și ridice o casă de vacanță. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de