Deschiderea expoziției permanente din Cetatea de Scaun a Sucevei se va face cu 12 salve de tun


Intră acum și în grupul de

Prima expoziție permanentă din Cetatea de Scaun a Sucevei va fi inaugurată, duminică, iar în deschidere vor fi trase 12 salve de tun, a anunțat, miercuri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus într-o conferință de presă că inaugurarea Muzeului de Istorie al Bucovinei, cât și a expoziției permanente din Cetatea de Scaun a Sucevei se vor desfășura, duminică, în prezența ministrului Culturii, Rodica Șuteu, dar și a unor reprezentanți ai diferitelor autorități din țară, dar și a partenerilor externi ai județului Suceava.

El a arătat că Muzeul de Istorie al Bucovinei, care are o suprafață dublă de expunere, de la 3000 de mp la 7000 de mp după modernizare, are peste 300.000 de piese, fiind unul dintre marile muzee ale țării.

Flutur a spus că în Muzeu este tratată istoria zonei de la paleolitic până în comunism, în 1989, dar că muzeul are și un caracter educativ și răspunde multor așteptări.

În ceea ce privește Cetatea de Scaun a Sucevei, el a spus că expoziția permanentă va fi o surpriză pentru cei care vor vizita obiectivul, subliniind că expoziția prezintă caracterul militar al cetății.

flutur(4)

„Cetatea prinde viață”, a spus Flutur.

Muzeul de Istorie va fi inaugurat, duminică, la ora 14, iar apoi la Muzeul Satului Bucovinean va fi deschis Târgul meșterilor populari în care vor fi prezenți 80 de meșteșugari urmat de un concert, iar seara, la ora 19, va fi deschisă expoziția din Cetatea de Scaun cu 12 salve de tun, urmată de prezentarea unui fragment din piesa „Apus de soare” și de un concert Nicu Alifantis.

Flutur a invitat sucevenii să participe la aceste manifestări, subliniind că nu vor regreta. (N.B.)


Intră acum și în grupul de