Microbuz plin cu ţigări de contrabandă, depistat la Vicovu de Jos

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat 7.300 pachete de țigări de contrabandă în valoare de 81.000 lei ascunse într-un microbuz condus de un bărbat din județul Suceava.

microbuz cu tigari de contrabanda

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan, în seara zilei de marți, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 22.45, a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Vicovu de Jos, un microbuz marca Renault, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, lucrătorii noştri au oprit pentru control autovehiculul, ocazie cu care au stabilit că maşina era condusă de un bărbat în vârstă de 45 ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat un spaţiu special amenajat între compartimentul pasageri şi cel de marfă în care se aflau ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, a declarat  Ilie Poroch-Serițan.

El a precizat că în urma controlului amănunţit asupra microbuzului, a fost descoperită cantitatea de 7.300 pachete de țigări, marca Ashima, de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 81.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării,  microbuzul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii  infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, faţă de persoana în cauză s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, a mai arătat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava. (Irina Lițu)