Depozite de materiale de constructii amendate pentru ca nu selecteaza deseurile


Intră acum și în grupul de

Comisarii Garzii de Mediu Suceava efectueaza o verificare privind colectarea selectiva a deseurilor specifice ale centrelor comerciale cu o suprafata mai mare de 1000 mp. Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa ca este vorba despre deseurile din plastic, hârtie si dupa caz fier, sticla, lemn si ca în prima faza vizate au fost depozitele de materiale de constructii.

Astfel a fost aplicata o sanctiune de 10.000 lei societatii TRANSPORTURI AUTO SRL Radauti pentru abandonarea deseurilor de ambalaje pe sol în curtea societatii.

Cu amenzi în valoare de câte 2.000 lei au fost sanctionate societatile SC DUO MAT SRL SUCEAVA si SC LIDER CMC GURA HUMORULUI pentru necolectarea selectiva a deseurilor de ambalaje provenite din activitatea proprie si nevalorificarea acestora prin mijloace proprii sau prin operatori economici autorizati.

Constantin Harasim a mai precizat ca SC MARINEX SRL SUCEAVA a fost sanctionata contraventional cu 3000 lei pentru netinerea evidentei gestiunii deseurilor, iar administratorul firmei SC ELMAX SEROCOMEX SRL Suceava a fost amendat cu 2000 lei pentru lipsa unui contract cu o societate autorizata în preluarea deseurilor reciclabile.


Intră acum și în grupul de