Gheorghe Flutur despre principalele proiecte blocate din județ: Lucrările la șoseaua de centură ar urma să fie reluate în primăvară, pârtia de schi din Rarău ar urma să fie finanțată, iar gazul metan ar urma să ajungă la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în prima lună de la preluarea mandatului de șef al CJ Suceava a avut numeroase acțiuni, în special care au ca scop o îmbunătățire a activității în județ.

Gheorghe Flutur (4)

Astfel, el a spus că în primul rând s-a preocupat de eficientizarea aparatului central al Consiliului Județean Suceava, cu mai puține direcții și o mai rapidă acțiune pe diferitele segmente de activitate.

El a arătat că a acționat pentru deblocarea unor proiecte, chiar dacă nu sunt în administrarea județeană ci în cea centrală.

Astfel, a făcut demersuri la Ministerul Transporturilor și CNANDR pentru reluarea lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei și pentru începerea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți.

Flutur a explicat că la șoseaua de centură a Sucevei  ar urma ca până în luna septembrie să fie revăzut proiectul existent de investiții urmând ca apoi să se organizeze licitația de execuție, apreciind că în primăvară ar urma să fie reluate lucrările.

În ceea ce privește drumurile naționale din județ, el a spus că urmează să se toarne covor asfaltis spre Putna și pe DN 17 B pe Valea Bistriței.

Președintele CJ Suceava a mai spus că discuțiile privind reluarea investiției pârtiei de schi din Masivul Rarău sunt avansate, că Autoritatea Națională pentru Turism are fondurile necesare și că urmează să fie adoptat un act normativ prin care ANT să devină ordonator de credite pentru acest proiect.

El a mai arătat că și primarul din Câmpulung Moldovenesc a făcut demersuri în ceea ce privește partea locală pentru reluarea investiției.

Proiectul blocat pentru magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei s-ar putea debloca în condițiile în care Transgaz și Romsilva au ajuns la o înțelegere privind scoaterea a 15 ha de teren din fond forestier, problema aceasta fiind cea care a dus la întreruperea lucrărilor.

Transgaz va achita suma de 6 milioane de lei către Romsilva pentru a traversa fondul forestier pentru introducerea conductei magistrale dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei.

Gheorghe Flutur, a declarat, că în prezent se lucrează la documentația pentru scoaterea a 15 hectare din fondul forestier în vederea finalizării lucrării de investiție privind conducta magistrală de gaz natural spre Vatra Dornei.

„Transgaz urmează să plătească 6 milioane de lei către Romsilva”, a spus Flutur.

El a arătat că în aceste condiții lucrarea va continua și se va putea pune în funcțiune centrala termică de cogenerare din Vatra Dornei, în condițiile în care actuala centrală termică, ce funcționează cu rumeguș, nu face față solicitărilor din municipiu.

Totodată, în ceea ce privește proiectul de depozite ecologice de deșeuri, la cel din Pojorâta lucrurile urmează să se soluționeze după ce Consiliul Local Pojorâta reia procedura de transfer a terenului aferent depozitului din Mestecăniș la Consiliul Județean. În ceea ce privește operarea depozitului de la Moara, echipa de licitație a decis reluarea procedurilor în condițiile în care a fost un singur ofertant.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că în continuare are în vedere dezvoltarea Aeroportului Suceava, iar prin colaborarea cu autoritățile din Cernăuți încearcă să promoveze cursele din Suceava și în această regiune.

În același timp, el a spus că va avea discuții cu operatori aerieni în vederea deschiderii de noi destinații de pe aeroportul sucevean.

Totodată, Flutur susține și necesitatea unui terminal cargo la aeroport, care vine și în sprijinul oamenilor de afaceri din zonă, dar și al fermierilor și procesatorilor.

Președintele CJ Suceava a mai spus că a avut discuții și cu oamenii de afaceri privind realizarea unui mediu prietenos de afaceri în această zonă, dar și cu furnizorii de utilități privind o relație corectă între aceștia și abonați.

Mai mult, Gheorghe Flutur a arătat că o preocupare a sa este legată de sucevenii care lucrează în străinătate, de problemele cu care aceștia se confruntă acolo, dar și cu soluționare problemelor pe care le au în familiile care au rămas acasă.

De aceea, un punct important în cadrul Lunii diasporei care se va desfășura în luna august în județ va fi inventarierea problemelor acestora și găsirea de soluții pentru ele.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de