Ministrul Cristian Adomnitei va discuta cu sindicatele pe tema cresterilor salariale din invatamant


Intră acum și în grupul de

Ministrul Cristian Adomnitei se întâlneste marti, 15 ianuarie, la ora 13.00, la sediul MECT, cu presedintii sindicatelor din învatamânt, ca urmare a solicitarii  acestora.

Discutiile vizeaza cresterea salariilor personalului didactic în anul 2008 si reprezinta etapa de informare reciproca, premergatoare negocierilor dintre sindicate si Guvern.

Sindicatele care îsi vor prezenta punctele de vedere sunt cele care au participat activ atât la conceperea si definitivarea proiectului de Legi ale Educatiei, cât si la rezolvarea, alaturi de MECT, a diverselor probleme ale personalului didactic.

„Grija fata de resursa umana din învatamânt reprezinta una dintre temele importante aflate pe agenda MECT. Dincolo de negocierile pe care le vom purta pe salarizare, personalul didactic primeste în aceasta luna al 13-lea salariu, conform legii. Este un demers obiectiv, care nu a avut legatura cu vreo negociere purtata de vreun sindicat sau cu vreo presiune a societatii civile. Este strict rezultatul aplicarii legii”, sustine ministrul Educatiei Cristian Adomnitei.


Intră acum și în grupul de