Contrabandist de țigări, reținut cu focuri de armă la Brodina


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au tras, miercuri, mai multe focuri de armă pentru prinderea a doi contrabandiști de țigări.

contrabandist brodina (3)

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

”Imediat, lucrătorii noştri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcții diferite”, a declarat Ilie Poroch-Serițan.

El a precizat că polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, în urma acţiunii fiind reținută un tânăr de 18 ani, cetățean ucrainean.

Acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 5.490 pachete, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 60.390 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

”Cetăţeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

contrabandist brodina (2)

De asemenea, faţă de acesta s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cercetarile fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a arătat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

contrabandist brodina (1)

Totodată, el a menționat că au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent fiind luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 4 colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.


Intră acum și în grupul de